Thursday, May 11, 2017

Millainen on hyvä profiilikuva LinkedInissä? 8 vinkkiä!

LinkedIn saavutti eilen 1 miljoonan suomalaisen käyttäjän rajan, kertoi LinkedIn-asiantuntija Tom Laine. Juhlistan asiaa LinkedIn-postauksella, jossa pohdiskelen sitä, millainen on hyvä profiilikuva.

Minä esiinnyn kaikissa somekanavissani Linda Saukko-Raudan piirtämällä avatarilla - kaikissa paitsi LinkedInissä. Kasvatan LinkedIn-verkostoani aktiivisesti, lähetän kutsuja tapaamilleni ihmisille. Siksi on kiva, että kutsun mukana on tunnistettava kuva.


Yritykseni aarrejahtiaiheinen kuvamaailma tulee toki esiin laatassa, johon kuvassa nojailen, sekä profiilini taustakuvassa. Toinen tarinallinen elementti kuvassa on Itävallasta tutkijavaihdolta matkamuistoksi ostamani hattu, jonka tarinan olen aiemmin kertonut. Käytän hattua usein liikkuessani työasioissa, mikä helpottaa minun tunnistamistani.

Voisitko sinä käyttää kuvassasi jotain tarinallisia elementtejä?

Hyvä LinkedIn-profiilikuva on:

  1. tunnistettava, rajaus kasvoihin tai korkeintaan rintakuvaan, koko kroppaa ei kannata tuoda esiin, sillä kuva on todella pieni, niin LinkedIn-profiilissa, mutta erityisesti muualla LinkedInissä: virrassa, kommenteissa ja ryhmäkeskusteluissa. Kuvan pitää olla myös kohtuullisen tuore. Tunnistettavalle ihmiselle lähetetään todennäköisemmin myös kutsuja LinkedInin "People you may know" -ehdotusten joukosta. Jos kuvasta on epävarma, kutsu jää herkemmin lähettämättä!
  2. asiallinen, muttei vakava. Pistä pilkettä silmäkulmaan, mutta keimailu päätä kallistamalla ei välttämättä anna sinusta kovin asiallista kuvaa. Mutta nämä ovat makuasioita, pieni pään kallistus voi myös tuoda asentoon kivaa rentoutta, kuten eräs valokuvaaja minulle huomautti.
  3. "kantajansa" näköinen. Älä ota ei esim. muita perheenjäseniä kuvaan, työkavereista puhumattakaan.
  4. taustaltaan neutraali, valkoinen tai vaalea, se auttaa ihmistä erottumaan paremmin taustasta. Tausta voi kuitenkin toimia tarinallisena elementtinä ja kertoa jotain tekemästäsi työstä ja vaaleiden taustojen joukossa pelkällä värillisellä taustallakin voi saada huomiota: "Oho, kirkkaan vihreä tausta,onkohan sillä jokin merkitys?". "Kappas, tuo ihminen on metsässä ja tämä purjeveneessä, liittyvätkö taustat heidän työhönsä?" Hyödynnä luonnonvaloa, jos mahdollista!
  5. otettu vähän yläviistosta. Katso hieman ylös, älä alas ja katso mielellään suoraan silmiin ihmistä, joka profiiliisit tutustuu. Alaviistosta otettu kuva voi antaa alitajuisesti mielikuvan siitä, että henkilö on ylimielinen, mutta toisaalta se voi kuvastaa johtajuutta tai asiantuntijuutta. Tuomitse itse!
  6. väreiltään hillitty. Mustavalkoiset kuvat ovat aina toimivia, niissä huomio ei kiinnity epäoleellisuuksiin. Muuten someappsien filttereitä ei kannata käyttää, muutama filtteritoiminto löytyy kyllä LinkedInistäkin, käytä niitä, jos kuvasi valoisuudessa on parantamisen varaa.
  7. mielellään ammattikuvaajan ottama. Esimerkiksi nuorisotyöntekijöillä selfiet ovat kuitenkin mielestäni ok ja jopa suositeltavia - ne kertovat siitä, että työntekijä on samassa maailmassa kuin hänen kohdeyleisönsä. Kuvan pitäisi kuitenkin olla hyvälaatuinen.
  8. linjassa profiilissa käytetyn taustakuvan kanssa. On myös hyvä idea käyttää samaa kuvaa kaikissa someprofiileissasi, ainakin niissä ammatillisiin tarkoituksiin tehdyissä profiileissa. 
Vaatteiden valinta voi olla vaikeaa, mutta pukeudu siten kuin työssäsi tai asuun, jossa menisit työhaastatteluun. Kauluspaita tai puku sopivat, jos käytät niitä arkena, mutta jos olet hupparihörhö, niin anna sen näkyä profiilikuvassasikin. Naisten on hyvä välttää liian paljastavia asuja (olkapäät piiloon?). Esimerkiksi pikkujoulupäivänä otetut kuvat eivät välttämättä ole tunnistettavia tai aidon oloisia, jos illanviettoon on varustauduttu näyttävällä iltameikillä, juhlakampauksella, iltapuvulla ja runsaalla korumäärällä.

Vältettävä juttu kuvassa on lasit: aurinkolasit ja kippistelyt eivät ehkä anna sinusta kovin ammatillista kuvaa.



Lähteet:
Johanna &
Duunitori
Helsingin Sanomat
Myynti & Markkinointi -lehti
Talouselämä

Millainen on sinun mielestäsi hyvä profiilikuva? 

Minun täytyisi ainakin rajata kuvani uudestaan, jotta kasvot erottuisivat selvemmin. Ensin minun pitäisi kuitenkin ratkaista se,miten tuon Piilotetun aarteen tarinamaailman kuvaan mukaan ilman tuota laattaa.

Muita linkkivinkkejä:
Photofeeler: How to look confident in photos?

MUOKS

Sanoista tekoihin, kokeilin ohjeiden mukaista profiilikuvaa:


Kummasta sinä tykkäät enemmän?

No comments:

Post a Comment

Kiva kun kommentoit! Voit kommentoida myös anonyymisti, mutta spammikommentit poistetaan heti kun ehditään.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...