Tuleeko vastaanottajalle ilmoitus vain ensimmäisestä profiilikäynnistä? Vai jos käyn tutkimassa jonkun profiilia vaikka useita kertoja päivässä tai päivittäin, näkyykö jokaisesta kerrasta merkintä vastaanottajalla?Varsinaisia ilmoituksia profiilin kurkkimisista ei saa, mutta jos on itse kirjautunut LinkedIn:iin, niin saa ilmoituksia siitä, että joku on käynyt kurkkimassa profiilia ja myös sen tiedon, kuinka moni profiilia on viime aikoina (esim. viimeisen parin viikon tai 3 päivän) aikana käynyt katsomassa. En ole koskaan nähnyt useita ilmoituksia samasta ihmisestä, joten luultavasti LinkedIn näyttää vain yhden kurkkimisen x päivän sisällä.
Neuvoin hänelle myös miten itsensä voi piilottaa niin, ettei kurkkimiset näy. Se tapahtuu nimen alta löytyvästä kohdasta Settings ja siitä Select what others see when you've viewed their profile.
***********************************************
MUOKS: uudet kuvakaappaukset LinkedInistä 14.5.2019:
Mene asetuksiin (Settings & Privacy), joihin pääset klikkaamalla ylärivistä omaa kuvaasi:
Valitse kohta How others see your LinkedIn activity ja sitä ensimmäinen kohta Profile viewing options:
Suosittelen, että käytät yleensä tapaa yksi - silloin LinkedIn näyttää sinullekin, ketkä sinun profiiliasi ovat katselleet. Jos kuitenkin joskus haluat kurkkia jonkun ihmisen profiilia salaa, valitse kohta kaksi. Hän ei voi millään tietää kuka on esimerkiksi "Founder in Internet industry from Jyväskylä area", meitähän on täällä paljon muitakin kuin minä! Kun olet saanut tutkittua profiilin, mene heti vaihtamaan asetuksista takaisin kohtaan yksi. Älä koskaan valitse kohtaa kolme, sillä Tom Laineen mukaan LinkedIn rankaisee sinua tempusta huonontamalla hakutuloksiasi ja sitä, miten itse näyt hauissa. Vaikea tietää, miten tämä rankaisu käytännössä tapahtuu - en todellakaan ole halunnut testata. Älä testaa sinäkään!
*************************************
vanha ohje jatkuu:
Valitse vaihtoehdoista oma nimesi, oma toimialasi tai anonyymi profiili. |
Itse tapaan olla somessa mahdollisimman avoin (poikkeuksena yksityiselämäni), joten siksi ihmiset saavat tietää nimeni, kun käyn heidän profiileitaan kurkkimassa. Joku toinen tutkii mieluummin salaa esim. mitä työkaverit tai kilpailijat itsestään kertovat ja ottaa heiltä vinkkejä parannellessaan omaa profiiliaan, esim. asiakkaani oli hyvin tyytyväinen, että oppi piiloutumaan:
Kiitos vastauksesta. Nyt osaan piilottaa itseni asetuksista niin, että minua ei näy, jos käyn kurkkimassa jonkun profiilia. Mutta äsken kyllä menivät kylmät väreet, kun en ole varma, olinko vahingossa taas laittanut itseni näkyväksi.Valitse itse, mikä tapa sinulle parhaiten sopii - tai vaihda asetuksia vaikka tapauskohtaisesti.
MUOKS 5.2.2020
Tsekkaa millaisia LinkedIn-tuotteita uudesta verkkokaupastani löytyy!
Erittäin kätevä toiminnallisuus, kun haluaa salaa kurkkia muiden profiileja. Eikös se menekin myös toisin päin eli jos piilotat itsesi, et näe kun muut käyvät kurkkimassa omaa profiiliasi?
ReplyDeleteKiitos kommentista Susanna. Ei mene toisinpäin, eli voi kurkkia itse anonyymisti, mutta silti näkee, ketkä omaa profiilia ovat kurkkineet, jos he ovat tiedot sallineet. Suosittelen kyllä itse avoimuutta tässä, eli jos ei ole mitään hyvää syytä salata omaa uteiliaisuuttaan, niin miksi sen sitten tekisi?
DeleteMoi Johanna. LinkedInin asetuksissa "what others see when you have viewed their profile" -kohdassa lukee näin:
ReplyDeleteAnonymous profile characteristics such as industry and title
Note: Selecting this option will disable Profile Stats.
You will be totally anonymous.
Note: Selecting this option will disable Profile Stats.
Tuo profile stats taitaa olla se paikka, jostä pääset katsomaan ketkä on kurkkinut sua? :)
Itse olen avoimuuden kannalla ja kannustan kaikkia kouluttamiani avoimuuteen.
Kiitos Susanna oikaisusta :). En ole itseäni piilottanut, joten on jäänyt tuo kohta huomaamatta.
DeleteOlen varmaankin hyvin epäsuomalainen – tai jotain. Minä nyt olen loogikko ja teoreetikko. Kun LinkedIn on puhtaasti ammatillinen verkosto, jonka tavoitteeksi minä ymmärrä ammattiasioista keskustelu ja mielipiteiden vaihto ja työkontaktien ylläpito- ja hoitoympäristö. Profiili täällä on kuin entry puhelinluettelossa. Mielestäni jo käyttämäsi termi ”kurkistelu” on outo. Se viittaa mielestäni ei-toivottavaan tai kiellettyyn käyttäytymiseen – tirkistelyyn! Kun olen profiilini LinkedIn:iin laittanut, olen nimenomaan halunnut, että MUUT yhteisön jäsenet sen löytävät. Haluan siis: 1) osallistua ammattikeskusteluun 2) auttaa ihmisiä löytämään ammati-blogini ja auttaa blogin lukijoiden ymmärtämään taustaani ja osaamistani. Näin ollen on siis TOIVOTTAVAA, että profiiliani käydään lukemassa ( EI siis kurkkimassa!) Mielestäni profiilissa kävijän on syytä kätkeä henkilöllisyytensä vain jos on pahoissa vahingoittamisaikeissa liikeellä.
ReplyDeleteOlen samalla avoimella linjalla kuin sinäkin Jukka - itse en esim. itseäni LinkedIn:ssä piilottele. Otsikon sanavalinta tuli kysymyksestä, jonka sain - joillain ihmisillä on ihan hyviä syitä kurkkia salaa muiden profiileja :).
Delete