Thursday, April 13, 2017

Tee somekuvia Instagram-stoorilla ja hyödynnä Instagramin tiltshift-efektiä

Pidin viime viikolla Porissa sometyöpajan jatkona noin kuukausi sitten pidettyyn someluentoon, jossa olin esitellyt somepalveluita ja antanut ideoita niiden käyttöön. Työpajassa opeteltiin kahdessa tunnissa peräti kolmen somepalvelun käyttöä: Instagramia, Facebookia ja Twitteriä. Aika on tietysti aivan liian lyhyt tuollaiseen, joten tein mm. tehtävän, jossa käytimme Instagramin stoori-ominaisuutta kuvan muokkaamiseen ja jaoimme sitten näitä kuvia niin Instagramin perustilassa, Facebookissa kuin Twitterissäkin. Tämän lisäksi lisäksi ideoimme myös tulevia sisältöjä ja vertaisarvioimme parin tuottamia somesisältöjä.

Tällaisen mallikuvan tein tehtävää varten:


Ja näin se on tehty:
1. otin kuvan näytöstäni
2. lisäsin Instagram-stoorissa kuvaan paikkatarran ja hattutarran
3. piirsin kuvaan #somepeli-pisteitä ja puhekuplan
4. lisäsin puhekuplaan tekstin
5. tallensin kuvan IG-stoorissa
6. avasin kuvan tavallisen Instagramin puolella, jossa säädin kuvan kirkkautta ja lisäsin siihen Lo-Fi-efektin reunat ja julkaisin kuvan

Koska vaiheita on noin monta, arvaat, että kuvatehtailussa menee aikaa. Siksi Instagram-kuvia kannattaa julkaista muissakin somepalveluissa, mutta ehkä hieman eri kulmilla.

Aika monelle stoorit olivat ihan uusi juttu, mutta oli siihen ehditty törmätä jo Facebookin puolellakin.

Mm. tällaisia kuvia illan aikana jaettiin:



A post shared by Leader Karhuseutu (@karhuseutuleader) on

Monesti käy niin, että opettaessaan myös oppii.

Muokkasimme Instagram-stoorin puolella tehtyä kuvaa tavallisen Instagramin puolella, valitsimme filtterin ja käytimme muitakin efektejä. Yksi näyttämistäni efekteistä oli tiltshift, jota itse käytin koulutuspäivän #fmskuvapäivässä-haasteen kuvaan näin:



eli kuvassa Playmobil-hahmo on tarkka, mutta postilaatikko epätarkka. Efektiä on kätevä, jos haluaa häivyttää kuvasta esimerkiksi vieraita ihmisiä tai kohdistaa huomio tärkeimpään asiaan, esimerkiksi myytävään tuotteeseen. Tiltshift-tarkennus on kuvassa muodoltaan pyöreä.

Tässä toisessa kuvassa tarkennus on muodoltaa vaakaraita: yksi tiilirivi on tarkempi kuin muut:


Ja se, mitä itse koulutuksessa opin, kun seurasin ja neuvoin muiden työsktentelyä on tämä: voit vaikuttaa paitsi tarkennetun alueen kokoon myös sen suuntaan, raita voi olla vinossakin. Kas näin:


Käytätkö sinä tiltshiftiä ja jos, niin mihin tarkoituksiin? Katso Instagramista lisää inspiraatiota tiltshift-kuviin.

No comments:

Post a Comment

Kiva kun kommentoit! Voit kommentoida myös anonyymisti, mutta spammikommentit poistetaan heti kun ehditään.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...