Viikko sitten julkaisin videohaastattelun, jossa kasvuyrityksille suunnatun Kasvu Open -kilpailun järjestäjät kertoivat siitä, miten he käyttävät sosiaalista mediaa kilpailun markkinoinnissa ja tiedotuksessa.
Järjestämäni YouTube-koulutuksen jälkeen minulla oli isot paineet aloittaa itsekin vloggaus. Tieto lisää tuskaa ja ajattelin, että vlogini pitää olla paitsi täynnä hyödyllistä asiaa somesta, myös hauska. Jos olisin erityisen hauska, ansaitsisin elantoni kaiketi koomikkona. Miten siis tehdä hauskoja ja mielenkiintoisia videoita samalla kun suojelen yksityisyyttäni (niin, että ihan turhaan odotat lehtijuttua, jossa esittelen vaatekaappini sisältöä)? Suomessa on myös jo tuhansia vloggaajia, miten erottua heidän joukostaan? Vastaus löytyi lopulta läheltä, nukkekotiharrastuksestani :). Kurkkaa siis vlogiini.
Yllä olevassa kuvassa taas minä (tai oikeastaan Taru Astikaisen tekemä näköisnukkeni eli 3D-avatarini) pidän Wikipedia-briiffiä Kiasmassa. Olin siellä yhdessä muiden Wikimedia Suomen edustajien kanssa pohjustamassa syksyllä alkavaa sarjaa, jossa GLAM-organisaatiot järjestävät edit-a-thoneja, eli tilaisuuksia, joissa muokataan porukalla Wikipediaa.
Lue myös keskiviikkona Suur-Jyväskylän lehdessä ilmestynyt kolumnini, jossa kerroin mm. Suomi-Tuben kulttuurista ja siitä, miten YouTube haastaa Facebookia.
Ja nyt, tilaa kanavani, niin saat tiedon videoistani tuoreeltaan! :) Lähiaikoina julkaisen eilisessä #ejta2014-seminaarissa tekemäni haastattelun, jossa puhutaan mm. siitä, miten sosiaalisen median palveluita voi käyttää toimittajaopiskelijoiden koulutuksessa. Seuraavan vloggauksen aihekin minulla on mielessä, tarvitaan vain aikaa tarinan toteuttamiseen. Huomasin nimittäin, että videoiden teko on oikeasti aika työlästä. Virikkeitä videoiden tekoon hain muuten Tumelta, joka teki vastikään kivan sarjan meille vloggaaja-aloittelijoille.
No comments:
Post a Comment
Kiva kun kommentoit! Voit kommentoida myös anonyymisti, mutta spammikommentit poistetaan heti kun ehditään.