Thursday, December 13, 2012

Top10: Vimention, karttapohjainen some-palvelu Jyväskylästä (9)

(Toim.huom: tätä blogipostausta on kirjoitettu ma-ke.)

Keväällä sain salaperäisen kutsun tulla kuuntelemaan Vimention-palvelun lanseerausta. Bloggauksessa selitin myös palvelun toimintaperiaatteen.

Paljastui, että Vimention on Googlen karttapalvelun päälle rakennettu yhdistelmäpalvelu (mashup), joka kerää tietoja mm. Twitteristä, Facebookista ja Flickristä kertoen, mitä missäkin puhutaan tai jaetaan.

Vaikken ole palvelussa vähään aikaan käynytkään, pidän sitä hyvin mielenkiintoisena tapana tutkia asioita. Sain juuri selville esimerksiksi sen, että "joulu"-haulla saa osumia lähinnä Suomesta, Keski-Euroopasta ja Kanadasta. Suomen jouluosumat keskittyvät Etelä-Suomeen:

Ihan aukottomasti palvelu ei toimi, sillä esimerkiksi linnanjuhlat-haulla ei tullut näkyviin yhtään kuvaa eikä twiittiä, vaikka sen jos jonkun luulisi näkyvän tällä kartalla.

Syykin selvisi, kun raportoin asiasta Vimentionissa: Twitter-rajapinta oli mennyt rikki ja sen korjaaminen on kova homma. Se siis selittää sen, että minulla näkyi lähinnä Flickr-kuvia. Samalla kuulin, että palvelusta julkaistaan tällä viikolla (tiistaina) uusi versio, mutta kun menin keskiviikkona katsomaan, selaimeni jähmettyi.

Minulla on kyllä ollut muutenkin ongelmia Firefoxin kanssa viime aikoina (esim. ti yritin tehdä alv-ilmoitusta Firefoxilla, mutta sain vero.fi-palvelusta virheilmoituksen. Keskiviikkona sama homma toistui, mutta IE pelitti ihan kympillä. Kommentteihin saa siis kirjoittaa myyntipuheita Googlen Chromesta ja muista selainvaihtoehdoista. ;). Tällä kertaa ei kyllä IE:kään auttanut, eli sillä ei päässyt Vimentionissa niinkään pitkälle kuin Mozillalla.

No sellaista se on tuotekehityksen kanssa, välillä tulee arvaamattomia ongelmia. Toivotan kuitenkin onnea Vimention-porukalle ja teille muille hauskoja tutkimusretkiä palvelussa, ehkäpä se teillä toimii kunnolla.

iPhoneen on muuten tulossa tämännäköinen Vimention-mobiilisovellus:Eiköhän siitä vielä hyvä tule, go Vimention go!

No comments:

Post a Comment

Kiva kun kommentoit! Voit kommentoida myös anonyymisti, mutta spammikommentit poistetaan heti kun ehditään.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...