Wednesday, December 19, 2012

Top10: suomalaiset ovat aktivoituneet LinkedIn:ssä (5)

Elokuussa tein testin, jolla testasin, onko LinkedIn oikeasti tulossa Suomeen, kuten Maria Rajakallio arveli.

Kaikessa "hiljaisuudessa", LinkedIn-guru Tom Laineen blogikiommentin innoittamana, tein testin uudelleen Suomen suurimmassa LinkedIn-ryhmässä, TalentPool Finlandissa.

Eli testasin sitä, kuinka moni ryhmän 17 000 jäsenestä reagoi yksinkertaiseen peukata tätä-viestiin. Olen itsekin yksi ko. ryhmän jäsen, enkä mikään aktiivinen ollenkaan, eli en tilaa ryhmän viestejä ja harvemmin siellä käynkään, lähinnä silloin, kun päivitän LinkedIn-koulutusteni materiaalia.

20 päivän aikana testi tuotti 138 peukkua ja 12 kommenttia. Käydäänpäs nyt vielä kommentitkin läpi:
Päivi Ryöppy jokunen viikko sitten istuin koneella suu täynnä tikkejä ja pää täynnä särkylääkettä (ei, se ei ollut viisaudenhammas) ja olin niin hirrrveän aktiivinen keskustelija. Nyt kun ajatus kulkee taas muutenkin kuin pumpulin läpi, täytyy myöntää, että aktiivisuuteni on siirtynyt ihan muualle. Viestivirtaa tulee niin paljon, että LinkedIn -meileistä vilkaisee vain otsikon ja siirtää ne osioon "paremmalla ajalla". Nyt päätin suorittaa jolusiivouksen ja törmäsin tähänkin ja ajattelin antaa panokseni aktiiviselle ketjun aloittajalle.

Mutta täytyy kyllä myöntää, että keskustelut ovat olleet aika ajoin erittäin mielenkiintoisia. 

****
Eli ko. kommenteista voi päätellä, että LinkedIn on viimeisen vuoden aikana aktivoitunut, kiitos uusien ominaisuuksien (minulla on mm. viime viikolla käyttöön otettu uusi profiili) ja Facebookista opitun some-kulttuurin, joka on nyt otettu käyttöön myös ammatillisella puolella. Ja jotain kai kertoo sekin, että tämä kirjoitus näin korkealle tässä top10-listassa pääsi: kiinnostus LinkedIn:iä kohtaan on kasvamassa. Ja onhan LinkedIn mennyt jo Twitterin ohitse Alexankin mukaan.

Sekin on minusta mielenkiintoista, että status-päivityksellä saatiin tuplasti enemmän peukutuksia 4 päivässä kuin ryhmäviestillä  20 päivässä. Eli reagoivatko ihmiset useammin omien kontaktiensa viesteihin omassa viestivirrassaan kuin tuntemattomien ihmisten viesteihin LinkedIn-ryhmissään. Siihen suuntaan tämä testi ainakin viittaisi.

No comments:

Post a Comment

Kiva kun kommentoit! Voit kommentoida myös anonyymisti, mutta spammikommentit poistetaan heti kun ehditään.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...