Friday, December 7, 2012

Haastattelussa Tommi Kivimäki, yrittäjä kameran takaa

Pitkästä aikaa haastattelu tässä blogissa :). Esittelen teille nyt Tommi Kivimäen, johon olen tutustunut somessa ja jonka tapasin pikaisesti myös Suomen ensimmäisessä CMAD:ssa tammikuussa.

Kuka olet, kerro nimimerkkisi ja näytä kuvasi, joilla esiinnyt verkossa. Liittyykö niihin tarinoita?

Olen Tommi Kivimäki ja minut löytää omalla nimellä Twitteristä ja Facebookista. Muissa palveluissa nimimerkki saattaa hieman vaihdella ja esimerkiksi Pinterestiä käytän hoitamani verkkojulkaisun nimissä.

Käyttämäni kuva on otettu juuri profiilikuvaksi eri palveluihin. Halusin perinteiselle naamakuvalle vaihtelua ja otin ylivaloitetun peilikuvan. Takanani oli suuri ikkuna, josta aurinko paistoi sisään. Menin ikkunan ja peilin väliin ja näin kuva syntyi.


Kuva kertookin siitä, missä haluat yleensä olla: kameran takana... Kerro meille työstäsi.

Olen perustajajäsen Caravan Studio Oy -nimisessä yrityksessä, joka tuottaa videoita ja hoitaa verkkojulkaisua. Tehtäviä on mukavan monipuolisesti laidasta laitaan. Ideoin ja myyn uusia projekteja. Kuvaan sekä editoin videoita sekä autan asiakkaita niiden hyödyntämisessä. Yritysvideoita ja haastatteluita teen paljon. Parhaillaan työstän koulutuskäyttöön tulevaa materiaalia, missä yhdistetään video ja animaation ilmaisuvoima. Aiheet ovat vaihdelleet laidasta laitaan, kuten kiven murskauksesta startup-valmennukseen.

Verkostot ovat tärkeitä ja monissa suurissa projekteissa toimin yhteistyössä muiden yritysten ja yrittäjien kanssa.

Kuulostaa mielenkiintoiselta ja monipuoliselta! Esittele seuraavaksi jokin nettilinkkisi.
Automatkailijoille suunnattu verkkojulkaisu www.caravanuutiset.com on videokanava caravan-harrastuksen maailmaan. Vastaan sen ylläpidosta ja tuotan suurimman osan sen sisällöstä. Verkkosivun kautta teen yhteistyötä alan yritysten kanssa. Tästä keksin myös yritykselleni alunperin nimen Caravan Studio.

Karavaanari on kaikkien kaveri ja sinä olet karavaanarien kaveri ja community manageri... (sori-sori, oli pakko vähän lallatella tähän väliin). Miten some on muuttanut työtäsi?

Voisi sanoa, että ilman somea kaikki olisi toisin. Monet videot julkaistaan some-kanavissa, kuten Youtube, Vimeo ja Facebook. Jotta tehdystä työstä saadaan paras mahdollinen hyöty, pitää videon käyttämistä miettiä jo sen suunnitteluvaiheessa. Julkaiseminen on vasta ensimmäinen askel kuvatun filmin hyödyntämisessä. Sen jälkeen videon voi tuoda käyttöön suunnitelman mukaisesti. Esimerkiksi tuotteen tai palvelun esittely voidaan upottaa kotisivuille. Sitä voidaan jakaa some-kanavissa ja se voi toimia myös myynnin apuvälineenä asiakastapaamisissa.
Turvallisuusnäkökohtiin huomiota kiinnittävä video voi puolestaan tuote-esittelyn lisäksi toimia työntekijöiden perehdyttämisen yhteydessä.

Some on avannut myös uusia mahdollisuuksia yhteistyöhön. Lontoossa asuvan graafikon kanssa ideoinnit, katselmoinnit ja tiedostojen jako hoituu kätevästi eri palveluita käyttäen. Olen saanut asiakkaita, joiden kanssa ensimmäinen kontakti on tapahtunut somessa. Etenkin ulkomaalaisten asiakkaiden suhteen kontaktien luominen ilman somea olisi vaikeampaa.

Mistä palvelusta tykkäät eniten? Miksi?

Lempipalveluni lienee Vimeo. Sieltä löytyy monta kiinnostavaa yhteisöä, jossa tekijät esittelevät videoitaan ja kommentointi on yleensä asiallista ja kannustavaa. Liiallinen Vimeossa surffailu yleensä aiheuttaa pakottavaa tarvetta tarttua kameraan ja lähteä kuvaamaan. Tästä huolimatta eniten käyttämäni palvelu on kuitenkin Youtube. Jos videon löydettävyys on tärkeätä on Youtube se paikka.

Mistä pidät sosiaalisessa mediassa, mistä et?

Pidän avoimuudesta ja matalasta kynnyksestä ottaa yhteyttä toiseen ihmiseen. Somessa ollaan myös yleensä liikkeellä positiivisella asenteella ja jo se luo hyvän lähtökohdan kaikelle tekemiselle. Eniten minua häiritsee jatkuvasti lisääntyvä yksisuuntainen markkinointiviestintä. Someen tulee lisää kohinaa. Läsnäoleva vuorovaikutus on mielestäni se sosiaalisen median juttu.

Mitä muuta haluaisit vielä kertoa blogini lukijoille?
Kiitos haastettelusta! Tämä olikin virkistävää näin päin. Yleensä olen tottunut esitämään kysymyksiä ja joku vastaa.

On hyvä muistaa, että liika kiire vähentää luovuutta. Jos kalenteri on ollut täyteen buukattu jo pidemmän aikaa, kannattaa suunnata minilomalle ja jättää läppäri ja puhelin kotiin tai ainakin kääntää some-kanavat kiinni. Ajatus saattaa kuulostaa mahdottomalta, mutta reissulta palaa takaisin energisenä ja täynnä raikkaita ideoita.  :)

Kiitos itsellesi haastattelusta! Miniloma kuulostaa näin viikonlopun kynnykseltä kyllä hyvältä idealta. Itse olen viime aikoina vähentänyt rajusti mobiilinetin käyttöä ja löytänyt käsilleni muuta tekemistä, olen pitkästä aikaa mm. neulonut. Joten minäpä jatkan lomailuehdotustasi  toivottamalla käsitöitä harrastaville lukijoilleni aikaa kaivaa esiin vanhat harrastukset. Törmäillään taas CMADissa! :)

No comments:

Post a Comment

Kiva kun kommentoit! Voit kommentoida myös anonyymisti, mutta spammikommentit poistetaan heti kun ehditään.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...