Thursday, June 9, 2016

Miten löydetään Twitterin hiljaiset käyttäjät

Päivitin ensi viikon koulutusmatskuja, kun huomasin ennakkokyselyssä kommentin. "Minulla on Twitter-tili, mutta twiittaan aika harvoin." Siksi tutkin Toni Nummelan Twitter-laskurin avulla, kuinka paljon näitä hiljaisia Twitterin käyttäjiä oikein on. Aika paljon. Eli esimerkiksi viime viikolla vain noin 10% kaikista käyttäjistä twiittasi vähintään kerran.

 Esim. viime viikolla vain 10,6% käyttäjistä twiittasi vähintään kerran.
Viimeisen 1,5 vuoden aikana palveluun on kuitenkin tullut yli 140 000 suomalaista käyttäjää, eli ehkä iuudet käyttäjät ovat vaan ujoja ja tykkäävät seurata muiden twiittejä, vaikkapa uutisia.

Kuten Heikki Salo Siipien tiet -laulussa nasevasti toteaa:

"Sua ihailen eikä mikään vois mua seuraamasta estää"

- Twitter on mitä mainioin paikka seurata ihmisiä, joita itse ihailee.

Tonin laskuri siis mittaa twiittaavien määrää, mutta millä saadaan selville twiittejä aktiivisesti lukevien osuus? Tein pienen testin.

Kyseinen twiitti sai kaikenkaikkiaan 54 sydäntä, mutta minä en harmikseni tiedä ketkä kaikki sydämiä jakelivat, sain kiinni vain 43. Testini tulos jäi siis puuttelliseksi, mutta näistä 43 kiinnijääneestä kukaan ei ollut lurkkija, vaan kaikki olivat aktiivisia twiittaajia. Vain 2 heistä ei ole twiitannut tällä viikolla, mutta viime viikolla hekin twiittasivat. Kyseisen twiitin näki 822 ihmistä ja 66 heistä reagoi jollain tavalla.

Testini ei nyt oiken tuottanut kummoista tulosta, mutta kerron siitä kuitenkin, josko joku saisi tästä jatkoajatuksia. Ja toki halusin myös kiittää kokeeseen osallistuneita tuloksista kertomalla. Kiitos!

Impressions
822
Media views
143
Total engagements66
Likes
54
Detail expands
5
Media engagements
4
Profile clicks
3

No comments:

Post a Comment

Kiva kun kommentoit! Voit kommentoida myös anonyymisti, mutta spammikommentit poistetaan heti kun ehditään.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...