Friday, June 3, 2016

Kannattaako LinkedInissä blogata?

LinkedIn kutsui minut bloggaamaan omalle blogialustalleen, Pulseen, keväällä 2014, sittemmin se on avattu kaikille käyttäjille. Parin vuoden aikana olen kirjoittanut sinne lähes parikymmentä kertaa, mutta todennut, että tällä blogilla tavoitan kyllä enemmän lukijoita. Ehkäpä muillakin on samoja kokemuksia, sillä monet käyttävät Pulsea lähinnä sisäänheittäjänä julkaisten pätkän kirjoituksestaan, joka sitten pitää käydä lukemassa jossain toisella sivulla. Pulsesta on myös hieman hankala saada statistiikoja irti, joten sekin varmaan syö toisaalla bloggaavien kirjoitusintoa.

Mutta koska minusta tuntuu, että olen oivaltamassa jotain Pulseen kirjoittamisesta, tutkin juuri, mitkä ovat luetuimmat bloggaukseni Pulsessa.

 1. LinkedIn tarjoaa uuden paikan blogata Mar 25, 2014   608 views 3 likes 0 comments
 2. Kesälomaprojektiksi Instagram Jun 11, 2014      572 views 6 likes 1 comment
 3. Miten somessa haetaan töitä? Jun 1, 2016    511 views 25 likes 7 comments

Miten somessa haetaan töitä?
Johanna Janhonen

Social media specialist, trainer and consultant, Community manager, content creator and Wikipedian

Joten vastaus otsikon kysymykseen on: ehkäpä hyvinkin kannattaa. Millaisia kokemuksia sinulla on Pulse kirjoittelusta?

PS. Olen muuten huomannut huolestuttavan jutun: LinkedInin omistamassa SlideSharessa ei ole enää mahdollista seurata muiden SlideShare-käyttäjien aktiviteetteja. Lukiessani tuon ensimmäisen Pulse-kirjoitukseni kellot alkoivat soida päässäni ja mietin, että ehkä LinkedIn haluaa meidän SlideShare-käyttäjien olevan nykyistä aktiivisempia LinkedInissä. SlideShare-aktiviteetithan saa nyt näkyviin vain LinkedInissä.


MUOKS 6.6.16: Blogikirjoituksia kannattaa myös jakaa LinkedInissä, kuten seuraava esimerkki kertoo. Laiminlöin yrityssivuani pitkään, sillä yksinyrittäjän resurssit ovat pienet ja minulla on vieläkin lähes 30-kertaa enemmän seuraajia henkilötililläni kuin Piilotetulla aarteella. Sitten tajusin, että LinkedInissäkin laatu korvaa määrän:  esimerkiksi tätä blogikirjoitusta ei kommentoitu lainkaan minun tililläni, mutta yritystilille kommentteja tuli peräti kolme:
 • Virpi Kotro
  DeleteVirpi Kotro Kyllä kannattaa. Säästää oman blogin perustamisen vaivan, jos ei jaksa/ehdi/halua blogata niin säännöllisesti. Itse inhoan syvästi noita "sisäänheittobloggauksia".3 days ago
 • Johanna Hurmerinta
  DeleteJohanna Hurmerinta Samoja kokemuksia on, että tavoitan enemmän ihmisiä oman blogini kautta, ja näen myös statistiikkaa. Pulse blogin olen todennut hyväksi pieneksi lisäykseksi, koska aina on ihmisiä, jotka eivät (vielä) ole löytäneet blogiani :) Saan uusia seuraajia Pulsen kautta. Suosittelen asiakkaille, joilla ei ole resursseja ym oman blogin perustamiseen, hyödyntämään Pulsea, joka on ketterä tapa avata keskusteluja ihmisten kanssa. :)2 days ago
 • Kati Saario
  DeleteKati Saario Kyllä kannattaa! Aloitin bloggaamisen LinkedIn Pulsessa viime vuoden lopulla, kun minulla ei ollut omaa blogialustaa. LinkedIn Pulseen oli helppo lähteä kokeilemaan bloggausta. Aluksi tavoitteet ja sisältö olivat hakusessa. Tekemisen kautta kummatkin ovat kirkastuneet. Kannustan kaikkia kokeilemaan bloggausta!

No comments:

Post a Comment

Kiva kun kommentoit! Voit kommentoida myös anonyymisti, mutta spammikommentit poistetaan heti kun ehditään.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...