Thursday, February 14, 2013

Mikä #cmadfi:ssä oli parasta ja miten se syntyi

Viime päivinä olen tavannut tuttujani eri tapahtumissa ja saanut taas tyytyväistä palautetta CMADFI-tapahtumasta. Olemme pikku hiljaa aloittelemassa jo ensi vuoden tapahtuman suunnittelua, hyppää mukaan uuteen Facebook-ryhmäämme, jos sinäkin haluat olla mukana suunnitelemassa unelmapäivää itsellesi.

Saimme tapahtumasta paljon palautetta, 62 kappaletta, eli reilusti yli kolmannes osallistujista antoi palautetta. Mahtavaa, suuri kiitos aktiivisuudestanne!

Vastanneista 3 oli etäosallistujia, 30 community managereita ja 32 muuten asiasta kiinnostuneita. Kouluarvosanaksi tilaisuus sai 9- (8,69). Vastaajista 42 haluaa tulla mukaan ensi vuonnakin (10 ei vielä tiedä haluaako) ja peräti 21 ilmoittautui mukaan järjestelemään :). Kukaan ei sen sijaan ilmoittanut, ettei halua mukaan enää toista kertaa.

Olimme asettaneet maksimiosallistujamääräksi 150, mikä toteutuikin. Palautteessa kyselimme, millaista määrää meidän kannattaisi ensi vuonna tavoitella. Vastaukset liikkuivat haitarissa 150-600 yleisimmän vastauksen ollessa 200 ja keskiarvon 235. Ehkäpä 250 olisikin hyvä tavoite.

Kysyimme vastaajilta miksi he osallistuivat CMADFI-tapahtumaan ja mikä siellä oli parasta.
Kiinnostuin asiasta Twitterissä olleiden viestien ja kolumin/artikkelin luettuani. Ala ja työtehtävät kiinnostavat. * Olen todella kiinnostunut sosiaalisesta mediasta, yhteisöistä ja millaista osaamista niissä toimiminen ja niiden hoitaminen edellyttää. Tapahtumassa oli parasta tavata muita "somelaisia", mutta myös puheenvuorot olivat kiinnostavia. * Olen erittäin kiinnostunut sosiaalisen median mahdollisuuksista, community manager tehtävistä sekä tulevaisuudesta. Esitykset, jotka aamupäivällä näin etänä, olivat erinomaiset. Kiitos järjestäjille. * Toimin oto-community managerina ja haluan siitä kokopäivätyön. Siksi kaikki aiheeseen liityvä kiinnostaa. Halusin tavata kollegoja - tulevia ja nykyisiä. Kaikki uusi kiinnostaa, myös muilla elämänaloilla, olen utelias ja haluan kulkea trendien aallonharjalla, siksi tämä, vielä sisäpiirin juttu, sopii ja kiinnostaa. * Hain ideoita, ajatuksia sekä verkostoitumista * Halusin oppia sosiaalisesta mediasta ja yhteisömanagerin työstä. * Olen ollut itse kiinnostunut somesta ilmiönä ja sen hyödyntämisestä ja pitkään, ja työtehtäväni ovat muuttuneet siten että oikeastaan tittelini voisi tätä nykyä olla community manager (yhteisömanageri, -koordinaattori, -fasilitaattori... kaikki käy :)). Parasta tapahtumassa oli se, että kaikki osallistujat tietävät, uskovat ja näkevät tämän yhteisöllisen kommunikointitavan olevan luontevaa ja siis tullut jäädäkseen. Puheenvuorot olivat tosi mielenkiintoisia ja koko tapahtuman ohjelma sellainen, että poikki Suomenkin oli sen arvoista tulla :) * Meille Otavan Opiston Yhteisömanagerikurssilta valmistuneille tämä  Anniversery Day tietysti oli myös miellyttävä toistemmme tapaamispäivä. Tapahtuman valmistelu yhteistoiminnallisesti somekanavia hyödyntäen oli erittäin opettavaista (varmasti myös monelle muullekin/lurkkijat). Lounastauolle jakautuminen teemoittain oli todella mahtava idea!
Aihe on hyvin lähellä työtäni ja pelkkä puhujalista oli jo hyvin vakuuttava. Osallistumista myötävaikutti myös tapahtuman maksuttomuus sekä ystäväni Pauliina Mäkelän lempeä painostus. :) * Mielenkiintoinen teema ja hyvä ohjelma. Linkittyy sekä tutkimustyöhön ja omiin kiinnostuksen alueisiin. Mahdollisuus tavata ihmisä ja oppia lisää. * Työskentelen ja opiskelen yhteisömanageriuden parissa, joten halusin saaada lisää ideoita, innostusta ja ajankohtaista tietoa asiaa koskien niiltä, jotka ovat minua kokeneempia tai muuten "valveutuneempia" genren suhteen. Halusin myös tavata asiaan vihkiytyneitä hyviä ja hyödyllisiä uusia ja vanhoja tuttavia, joiden kanssa vaihtaa ajatuksia, heittää huulta tai muuten vain verkostoitua ammatillisessa mielessä. Samalla yritin pitää silmäni ja korvani auki mahdollisten yhteistyö- ja asiakkuuskuvioiden varalta. Ja onhan se nyt hienoa kunnioittaa oman ammattiryhmän ihmisiä osallistumalla varta vasten heidän kunniakseen järjestettyyn tapahtumaan! ;) * Verkostoituminen * Teen töitä kouluttajana, mutta työhöni liittyy paljon yhteisömanageri-tyyppistä työtä. Sisältö vaikutti etukäteen kiinnostavalta - ja olikin! Napakat ja tiiviit esitykset oli iso plussa, koska esittäjä saa tiivistää ydinasiat ja oleelliset jutut mukaan jo valmiiksi. Parasta loistavat ja ajatuksia herättäneet esitykset. * Kaikkien tuttujen ja uusien tuttujen tapaaminen eli IHMISET! ja siksi osallistuinkin. * Halusin tavata Twitter-tuttuja ja verkostoitua lisää sekä saada ideoita käytännön työhön B2B-puolella. Loistavat puhujat olivat parasta. * Kiinnostus. Parasta oli verkostoituminen.* Hyvät esiintyjät! Pidin erityisesti Ali Consultingin, YLEn ja Iron Skyn puheenvuoroista. * Halusin tavata samanmielisiä ihmisiä ja nähdä esityksiä aiheista jotka kiinnostavat itseä.* Tapahtumassa parasta oli kaikki, esitykset, ihmiset, tarjoilut, tunnelma yms.
Olin paikan päällä työni puolesta. Vaikka varsinaisesti en toimi community managerina, voi olla että jatkossa tulen entistä enemmän toimimaan. * Community Managereiden työkenttä on hyvin monipuolinen, joten toisten kokemusten kuuleminen oli todella mielenkiintoista ja samalla myös tapahtuman parasta antia - verkottumisen lisäksi tietysti. * Halusin kuulla ja tietoja, mitä yhteisömanagerit tekevät, mikä heitä yhdistää. Tavata tuttuja ja tutustua uusiin ihmisiin.* Mielenkiintoisia puheenvuoroja asioista, joissa itsellä vielä paljon opittava. Kiitos vielä erinomaisista järjestelyistä ja rennosta tunnelmasta! :) * Osallistuin koska on mahtavaa nähdä muita saman aihepiirin parissa painivia.* Mielenkiintoiset puhujat ja aiheet. Halusin tavata samojen asioiden parissa työskenteleviä henkilöitä, ja vaihtaa ajatuksia sekä saada ideoita omaan työhön. *Puheenvuoroista Janne Ruohisto, Marko Suomi ja Toni Nummela menivät kärkeen. Ylipäätään kerrankin seminaari, jossa koko ohjelma oli laadukasta ja asiaa, sekä pysyi asiassa. Toinen tapahtuman suola oli tavata muita alan ihmisiä ja verkostoitua heidän kanssaan.* Osallistuin, koska näin, että täällä on Suomen kerma paikalla eli parhaat asiantuntijat ja käyttäjäwelhot :) Tulin hakemaan vertaiskommentteja ja -kokemuksia yhteisömanageroinnin ajatusmaailmasta, päivittäisestä työstä ja sen organisoimisesta, työkaluista ja niiden soveltumisesta erilaisiin käyttöihin / ympäristöihin. * Osallistuin tutustuakseni kollegoihin ja oppiakseni uutta CM:n työstä (uusia alustoja, sisältöjä ym.). Tapahtumassa parasta oli runsas esiintyjälista, joka tarjosi esityksiä vaihtelevista aiheista. * Halusin tietää lisää yhteisövastaavien työstä erityisesti organisaatiokontekstissa. Tapahtuma ylitti iloisesti odotukset, sillä opin paljon muutakin uutta mm. erilaisista some-sovelluksista.
Oma työ on jotenkin viime vuosien aikana luisunut väkisin kohti community managerointia ja kiinnosti kuulla hommasta enemmän. En ole mikään virallinen CM (eikä tainnut olla moni muukaan), mutta viestinnän hommissa näitä asioita on mahdotonta välttää. Oli kiva kuulla erityisesti case-esittelyjä ja tavata muita ihmisiä, jotka painiskelevat samojen asioiden kanssa. * Osaajat ja aiheet. Keskustelun myötä tajusin, että minähän toimin kuin CM - pitää vain aktivoitua ja ottaa paikkansa :) * Olin mukana järjestelyissä ja mikäs on ollessa näin mukavassa porukassa. * Mielenkiintoisia, ajankohtaisia aiheita esityksissä. Toisaalta on mahtavaa tavata kolleegoja livenä, kun monen "tuntee" vain Twitterissä. * Tulin kuulostelemaan, ohjelma oli mielenkiintoinen, halusin vinkkejä ja näkökulmia sosiaalisen median käytöstä hankeviestinnässä. Parasta oli verkostoituminen ja monipuolinen ohjelmasisältö * Tulin oppimaan ja kuulemaan ideoita, kun käytännössä suunnittelen viestintäympäristöjä yhteisöille. * Kiinnosti. 3 Viimeistä esitystä.* Vaikutti siltä, että se on kiinnostava paikka nähdä alan toimijoita ja saada käsitys, missä yrityksissä mennään tällä hetkellä. Tämä toteutuikin.* Community managerin tehtävät ovat osa työtäni, halusin verkostoitua, kuulla lisää ja oppia muilta. * Erilaiset kokemukset monenlaisten työvälineiden hyödyntämisestä * Verkostoituminen, erinomaiset luennot * Osallistuin tapahtumaan kollegan kutsusta. En ollut kuullut aikaisemmin CMADista. Olen kiinnostunut somen ja yhteisöjen hyödyntämisestä. * Parasta ihmiset ja case-esimerkit. CMAD on ainoa paikka jossa tapaa samalla kerralla suuren osan Suomen CM-osaajista ja some-asiantuntijoista
Community manager on terminä niin hähmäinen, etten miellä itseäsi sellaiseksi, vaikka työtä teenkin sisäisenä viestijänä. Hain ajatuksia ja ideoita siihen, kuinka sisäistä viestintää voisi organisaatiossamme kehittää. Paras oli, että lyhyeen ajanjaksoon oli saatu saatu puristettua niin monta puheenvuoroa, kiitos ajanhallinasta! * Aihe kiinnosti, liittyy suoraan omaan työhön. Parasta oli ihmisten kohtaaminen livenä.* Mielenkiintoiset esitykset ja esiintyjät, harvinainen tilaisuus tavata erityyppisten verkkoyhteisöjen parissa työtä tekeviä ihmisiä. * Mielenkiinnosta alaa kohtaan osallistuin. Parasta oli varmaan kokonaiskäsityksen saaminen. *Haluan oppia ja omaksu some -henkeä, kuulla mitä muualla tehdään. Tapahtuma oli aivan upea ja antoi minulle paljon uutta ideaa / ajateltavaa. Hienosti toteutettu enkä ollenkaan tuntenut oloani hankalaksi, vaikken olekaan kuin "harrastelija". Suuret kiitokset! * Pomo käski ;) Tapahtumassa parasta oli se, että se malttoi keskittyä ja kuitenkin onnistui antamaan erilaisille tahoille erilaisia asioita. Sain kaipaamiani case-esimerkkejä. * Kiinnostavat puheenvuorot, monipuolinen mutta tiivis ohjelma.* Hain ispiraatiota arjen työhön erilaisissa f2f ja verkko-verkostoissa. Parasta tapahtumassa oli verkostoituminen ja innostavat case-puheenvurot! * Aihe kiinnosti/kiinnostaa omien työtehtävien/harrastuspohjaisen toiminnan vuoksi. Parasta oli ehkä tässä vaiheessa saada selkeämpi kuva siitä, että hajanaiselta tuntuva alue on oikeasti hajanainen! Tai siis että niin monenlaiset tehtävät linkittyvät toisiinsa ja miksi ne linkittyvät. Sai pohtimaan hieman syvällisemmin, mistä pidän. ;) *Siksi osallistuin, että tulevaisuudessa mahdollisesti yrityksessämme tulee olemaan community manager. Parasta antia olivat hyvät esimerkit miten erilailla yhteisöjen kanssa on työskennelty ja saatu tuloksia. Hyviä luentoja, mielenkiintoisia tapaamisia, antoisia case-esimerkkejä - sitä mitä tulin hakemaankin.
hyvät case-esittelyt parhaita * Halusin saada vertaistukea ja vinkkejä oto-managerina ähräämiini asioihin.* Opiskelen viestintää ja ala kiinnostaa. Tapahtuman monipuolisuus ja puhujien asiantuntevuus ja innostuneisuus olivat parasta antia. * Työssäni aktivoin osaajia yhetistyöhön ja halusin varmistaa, että olen ajan hermolla ja toivoin myös saavani uusia idoeita ja vahvistusta omille ajatuksilleni. Tapahtuma oli kokonaisuudessaan todella onnistunut. Avoin ja iloinen, verkostoitumiselle otollinen ilmapiiri, hyviä tyyppejä ympäri Suomea, mielenkiintoinen sisältö ja hedelmällisiä keskusteluja. Bussikuljetus oli myös hieno juttu. * Osallistuin yleisestä kiinnostuksesta. Tapahtumassa oli parasta innostuneisuus, ajoittainen hurmoshenki tosin huvitti välillä ;) * Lisää tietoa some-käytännöistä muissa organisaatioissa. Ohjelman laajuus! * En vielä ole CM, mutta haluaisin olla. Tapahtumassa mielenkiintoisia esityksiä. * Saada ajankohtaista tietoa asiasta, eri näkökulmista ja erilaisista yhteisöistä. * Olin  puhujana, mutta olisin osallistunut muutenkin. Parasta oli puhujien anti, josita sai uusia ideoita ja näkemyksiä sekä verkostoituminen. * Kiinnostuin heti kun kuulin tapahtumasta. Minua kiinnostaa sekä yhteisömanagerointi ylipäätänsä että Suomen skeneen tutustuminen. Halusin kuulla mitkä asiat ovat nyt pinnalla ja miltä tulevaisuus vaikuttaa.
Loppuun vielä pätkä avauspuheenvuorostamme, jossa kerron Hannu Kärkkäisen kanssa siitä, miten CMAD tuli Suomeen. Kiitos Caravan Studion Tommille tästäkin pätkästä :).

ps. Voihan Elikkä! En olekaan tajunnut moiseen emäsyntiin sortuvani, joten täytyypä karsia se heti sanavarastostani pois, nyt kun sen huomasin.

No comments:

Post a Comment

Kiva kun kommentoit! Voit kommentoida myös anonyymisti, mutta spammikommentit poistetaan heti kun ehditään.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...