Thursday, July 21, 2011

Kierrätystä & tuunausta @kiepaus

Kesällä olen ehtinyt panostaa omiin juttuihin :). Jo keväällä perustin Kiepauksen Facebookiin, Twitteriin, Flickriin ja Paper.li:hin.

Miksi perustin Kiepauksen?

Alunperin asiakkaan takia, mutta paljolti myös itseni vuoksi.

Kierrätysverkko on uusi yritys, jonka liikeideaa ihailen kovasti ja odotan innolla että pääsen palvelua itsekin hyödyntämään. Auttaakseni heidän viestiään menemään paremmin perille tarvitsin paikkoja, joissa puhua kierrätyksestä (ja tuunauksesta) ja kun niitä ei valmiina löytynyt, ne piti perustaa.

Mutta koska kierrätys&tuunaus kiinnostavat minua ihan henkilökohtaisella tasollakin, perustin kanavat myös itseäni varten. Aiemmin seurasin aiheeseen liittyviä blogeja syötteenlukijalla, mutta koska Twitter ja Facebook ovat syöneet syötteenlukija-aikaani, piti syötteet tuoda käyttämiini palveluihin (ja paikkoihin, joissa muutkin asiasta kiinnostuneet voivat niitä helposti seurata).

Miten perustin Kiepauksen?

Harjoituksen tarkoitus oli siis luoda kierrätysaiheisia kanavia someen, esim. Twitteristä ei esim. keväällä löytynyt #kierratys- tai #tuunaus-kanavaa - nyt löytyy :). Kanaviahan voi kuka tahansa perustaa lisäämällä tweettinsä #kanava-sanan, mutta vaikeampi asia on se, että saa kanavan pysymään aktiviisena ja elossa - Twitterin muisti on lyhyt, vain noin viikon mittainen, joten automatisoin sisällöntuotannon niin, että sisältöä tulee viikottain. Miten? Otin käyttöön syötteet esim. suosituimmista kierrätys/tuunausblogeista (jos blogeissa puhutaan muistakin aiheista, valitsin kierrätys/tuunaus-kategorian syötteen) ja pistin Twitterfeedin robotin hommiin. Nämä blogit ovat täynnä piilotettuja aarteita, hauskoja ja inspiroivia vinkkejä siitä, miten elää ja kuluttaa ekologisemmin - jos voin helposti edistää omien arvojeni mukaista elämäntapaa, toki sen teen, ja siksi kiepahtelen - myös omalla ajallani. Viime aikoina olen etsinyt uutta sisältöä (uusia syötteitä) Kiepaukseen, ja ai että sieltä tulee herkullisia juttuja vastaan - kun olisi vain aikaa toteuttaa kaikki vastaan tulevat ideat...

Jos siis aihe kiinnostaa sinua, valitse itsellesi sopiva tapa kiepahdella ja seuraa Kiepausta somessa:
Facebook, Twitter, Flickr-kuvaryhmä tai Paper.li-nettilehti - äläkä unohda antaa minulle vinkkejä hyvistä syötteistä!

Ja jos sinäkin haluat edistää Kiepausta, lisää esim. blogiisi Kiepauksen linkki&logo. :)

9 comments:

 1. Hei, kiitos kovasti, kuulostaa mahtavalta! :) Olkaapas hyvä, parin viikon päästä tulossa muutama tosi kiva kierrätysvinkki, joten stay tuned! :)

  ReplyDelete
 2. Hauska idea :) Lähden heti tutkimaan!

  ReplyDelete
 3. Tosi loistava idea ja mukavaa saada olla itsekin osana Kiepausta! Nyt vaan tuunausideat toteutukseen :)

  ReplyDelete
 4. Kerrassaan hieno juttu! Tuunailen ja kierrätän itsekin ja ideakanavat molempiin suuntiin ovat aina tervetulleita. Teretulemast vierailulle siis!

  ReplyDelete
 5. Kiitos Jenny, Paula-Maija ja Elina :) ja sori että jouduitte odottelemaan kommenttienne julkaisua.

  ReplyDelete
 6. Hei,

  kuulostaa mahtavalta, hyvä suunta, jota lähtä kehittämään! :) Kivaa, kun pääsin mukaan listalle kieputettavaksi. Sellaisesta niinkin mitättömästä asiasta tahdon vain huomauttaa, että kun ehdit, korjaisitko listalta bloginimestäni ylimääräisen e-kirjaimen pois :) Se tuppaa aina tulemaan mukaan vaikka väkisin ;)

  ReplyDelete

Kiva kun kommentoit! Voit kommentoida myös anonyymisti, mutta spammikommentit poistetaan heti kun ehditään.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...