Monday, February 25, 2013

Suomen suosituimmat some-palvelut ja Pinterestin huima nousu

Viime kuussa tutkin Alexan tilastoista, miten eri some-palveluiden suosio Suomessa on muuttunut sitten syyskuun. Tänään tein pienemmän tarkastelun siitä, miten eri sivustojen suosio on muuttunut yhdessä kuukaudessa.

Kymmenen kärjessä ei ole tapahtunut suuria muutoksia:
Suomen suosituimmat sivustot
Google Suomi
Google
Facebook
YouTube
Iltalehti
Wikipedia
Ilta-Sanomat
YLE - Yleisradio
blogspot.fi
Helsingin Sanomat

Tilanne on muuten ennallaan, paitsi että Wikipedia ja Ilta-Sanomat ovat vaihtaneet paikkoja, samoin Blogspot ja Helsingin Sanomat. Blogger.com on myös rajussa nousussa, se nousi sijalle 46 (+26).

Suurempia muutoksia bongailinkin top-100 listalta.

Viimeksi olin vähän ihmeissäni siitä, että syyskuussa (16 ja 17) peräkkäisillä sijoilla olleet LinkedIn ja Twitter olivat kasvattaneet eroa LinkedIn:n hyväksi (15 ja 20). Nyt LinkedIn on edelleen sijalla 15, mutta Twitter on noussut takaisin sijalle 17. Huh!

Yhdysvalloissa Twitter ja Pinterest kamppailevat jo lähes tasaväkisesti, amerikkalaisista ko. palveluita käyttää jo 16% ja 15%. Tammikuussa Pinterest oli Suomen listalla sijalla 96, mutta nyt se on tehnyt rajun nousun (+34) sijalle 62. Jännittävää! Ehkäpä Pinterest aletaan vihdoinkin ottaa tosissaan myös Suomessa?

Tykkään itse kovasti Pinterestistä ja olisi kivaa jos yhä useampi suomalainen yksityishenkilö ja yritys alkaisi sitä käyttää. Palvelun käyttölogiikka on sama kuin muissakin palveluissa, ehkä jopa korostuneempi: vain laadukkaalla sisällöllä pärjää. Jos kaipaat apua pinnailuun, lukaisepa ohjeeni syksyltä.

No comments:

Post a Comment

Kiva kun kommentoit! Voit kommentoida myös anonyymisti, mutta spammikommentit poistetaan heti kun ehditään.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...