Wednesday, December 14, 2011

Joulukalentereita ja uutiskatsauksia

Advent calendar Vuonna 2008 tein some-joulukalenterin Nokian sisäisessä blogissani, jaoin joka päivä vinkkejä ja linkkejä. Sivuhuomautuksena kerron, että samana vuonna Nokiassa oli toinenkin joulukalenteri, jonka teki myös Hiltusen Elina, joka tunnetaan nykyään mm. tulevaisuuden tutkijana, Angry birdsien ja Pirkan piparkakkutalon virkkaajana, Tuomas Enbusken vakiovieraana ja Talouselämän entisenä kolumnistina. Elina lähetti minulle kasan kalentereita Jyväskylässä jaettavaksi ja ajan hengestä kertoo jotain se, että työkaverinii epäilivät, että viimeisestä luukusta tulee tieto, että Jyväskylän yksikkö suljetaan. No, sitä tietoa saimme odottaa sitten 11.2.2009 asti...

Tänä vuonna aloin joulukuun alussa harmitella sitä, etten ehtinyt tehdä asiakkailleni joulukalenteria. Nukkekotiaiheisia joulukalentereja olen tehnyt vuodesta 2003, tänä vuonna tein sellaisen Mini treasures wikiin. Tavoite on, että joka päivän täyttäisi eri henkilö, mutta käytännössä tähän liittyy paljon haasteita:
-kaikki nukkekoti-ihmiset eivät ensinnäkään tee jouluprojekteja
-kaikki harrastajat eivät tee useita jouluprojekteja (eli jos osallistuu kerran kalenterin täyttöön, seuraavana vuonna ei ehkä olekaan mitään uutta kerrottavaa)
-harrastajilla on joulun aikaan kiire muiden projektien kanssa
-kaikki potentiaaliset kalenterin täyttäjät eivät osaa wikittää/pienentää kuvia/ladata videoita YouTubeen jne
-jne

Kovan työn jälkeen lopussa kiitos seisoo - kalenteri tuli tänäkin vuonna täyteen ja samalla saimme myös uusia kasvoja wikiä muokkaamaan :). Eli tällä palopuheella halusin kertoa, miksi en ottanut kahta kalenteria työn alle.

Ike Turner and his King Of Rythm feat. Clayton Love - She Made My Blood Run Cold (King 5553 promo) on Vimeo by boogaludo Mutta asia jäi siis kaivelemaan ja siksi halusin tehdä jotain muuta. Vuoden lopussa media täyttyy erilaisista listauksista ja uutiskatsauksista, joissa kerrataan vuoden tärkeimmät tapahtumat. Piilotetussa aarteessa on tapahtunut paljon kivoja ja jänniä asioita vuoden mittaan, mutta mikä on merkittävää - sen annoin teidän lukijoiden päättää. Eli huomisesta alkaen alan esitellä kymmenen kaikkien aikojen suosituinta blogipostausta tässä blogissa - ne kun sijoittuvat kaikki tälle vuodelle. Ns. pitkä häntä pitää huolen siitä, että alkuvuosi on yliedustettuna, alkuvuoden kirjoituksilla on ollut pidempi aika tulla löydetyksi. Mutta pysyhän tällä kanavalla vuoden loppuun asti. :)

2 comments:

  1. Moikka, Sen verran täytyy kommentoida, että kalenteri ei suinkaan ollut minun tekemäni tai edes ideani, vaan silloisen pomoni idea... mutta nipun taisin lähettää sinulle :)

    ReplyDelete

Kiva kun kommentoit! Voit kommentoida myös anonyymisti, mutta spammikommentit poistetaan heti kun ehditään.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...