Wednesday, December 29, 2010

Mun avatar @yahoo

Yahoo! Avatars
Aika usein saan kommentteja avataristani, eli kuvasta jolla esiinnyn kaikissa some-palveluissa (tai lähes, LinkedIn on niin virallinen, että siellä mulla on valokuva). Tein sen kesällä 2005 aloittaessani blogin Yahoon 360-palvelussa (se oli muuten todella näppärä, harmi että se tapettiin ja tilalle tuotiin käsittämättömän huono profiili-, sittemmin Pulse-ominaisuus). 360 oli yhdistetty Avatars-palveluun ja innostuimme kavereittemme ja perheeni kanssa siitä niin, että teimme jopa vanhemmilleni omat avatarit - ja niistä tuli ihan näköisiä. Siitä pitäen avatar on kulkenut mukanani palvelusta toiseen, esim. Facebookiin en ole ikinä laittanut muuta kuvaa itsestäni (olin siis epäluuloinen alusta asti...).

Pitkään minusta ei ollut mitään valokuvia netissä, mutta nyt minut löytää vaikka mistä, kuuluu tän ammatin varjopuoliin ettei ihan incognitona voi olla. Avatarissa on hauskaa se, että sitä voi muokata helposti ajankohtaan sopivaksi: esim. tuossa vieressä otan vastaan uutta vuotta. Hiljattain Avatarsiin tuli uusi ominaisuus ja avatarit saa entistä helpommin mukaan Facebookiin, Twitteriin tai tällä tavoin upotettuna vaikka blogeihin.

Aikoinani olen tehnyt itsestäni ainakin Simpsons- ja South Park - avatarit, mutta niitä en jaksanut kauan käyttää.

Eli jos sinulla on loppuvuonna vapaa-aikaa, käypä kokeilemassa millaisen avatarin sinusta saa. :) Sitä ei tehdä valokuvan perusteella (kuten joku on luullut, sellaisiakin palveluita nimittäin on), vaan palvelussa valitaan kasvojen muoto, silmät, suu, hiukset, vaatteet, tausta jne. Hauskaa kuin paperinukeilla leikkiminen :).

No comments:

Post a Comment

Kiva kun kommentoit! Voit kommentoida myös anonyymisti, mutta spammikommentit poistetaan heti kun ehditään.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...