Friday, December 17, 2010

Olipas jännä päivä eilen somessa

Eilen sitten sattui ja tapahtui!

Facebook julkaisi vahingossa liian aikaisin uuden Facebook-sivu-uudistuksen, Rautasillan Eero sen ehti bongata ja Ellen-tv:ssä se on jo käytössäkin. Äkkiseltään sivusta on tullut sekavampi, kun välilehdet poistuivat ja siirtyivät vasempaan sivupalkkiin. Muutoksen takana on ahne Facebook, joka haluaa isomman tilan näyttää mainoksia. :P Facebookin Places-ominaisuus taisi myös tulla Suomeen eilen, vai lähtiköhän sekin jo pois, kun en ole ehtinyt vielä tutkia.

Pikku hiljaa osa ihmisistä alkaa kyllästyä Facebookiin. Heille on nyt uusi vaihtoehto nimeltään Diaspora. Siihenkään en ole ehtinyt vielä perehtyä (mitä! eikös somettajat roikukaan netissä 24h? no tämä tekee töitäkin ja vähän muutakin välillä), mutta kutsuja voi käydä pyydystämässä Twitterin #diasporafi-kanavalta. Aika tohkeissaan nuo muut hörhöt tuntuvat olevan, joten kutsua odotellessa :).

Mutta minua liikutti eniten Yahoolta vuotanut tieto siitä, että he poistavat tuotekartaltaan tuotteita. Suurin yllätys auringonlaskun näkevistä tuotteista on Delicious, suosittu linkkien jakopalvelu.

Itse käytin Deliciousia aktiivisesti 2009, nyttemmin Twitter ajaa osan samasta tarpeesta ja Diigon käyttöä olen aloitellut.

Mitä muita vaihtoehtoja sitten on?
Compixels suosittelee Diigoa, Google Bookmarksia, Evernotea ja Blinklistiä

Lifehackerillä vaihtoehtoja on myös neljä: Diigo, Google Bookmarks, Xmarks ja Weave. He tekivät myös käyttäjäkyselyn siitä, mikä niistä olisi paras:

Diigo 11.45% (1,087 votes)
Google Bookmarks 14.5% (1,376 votes)
Delicious 19.37% (1,838 votes)
Xmarks 43.36% (4,115 votes)
Weave 6.32% (600 votes)

Kysely on siis tehty ennen eilisiä uutisia.


Thenextweb
suosittelee kuutta palvelua: Google Bookmarks, Pinboard.in, Diigo, Historio.us, Zootool ja Mister Wong


Searchenginelandilla
vaihtoehtoja on 10: Blinklist, Connotea, Diigo, Evernote, Faves.com, Google Bookmarks, Historio.us, Instapaper, Pinboard.in ja Zootool

Minua kyllä hieman huolistuttaa tuo Yahoon tilanne, sillä olen pitänyt kovasti heidän tuotteistaan ja yksi kerrallaan ne vaan dumbataan. Minulla oli esim. valokuvia Yahoo Photosissa, joka tapettiin Flickrin oston myötä ehkä joskus 2004, minulla oli kotisivut Geocitiesissä, joka tapettiin viime vuonna, samoin kuin sen hauska blogipalvelu 360. Koitapas nyt tsempata Yahoo, sillä minä en halua luopua mailistani, keskusteluryhmistäni ja Flickr-palvelusta!

No comments:

Post a Comment

Kiva kun kommentoit! Voit kommentoida myös anonyymisti, mutta spammikommentit poistetaan heti kun ehditään.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...