Thursday, December 5, 2019

Suomalaisten somen käyttö koulutuksen mukaan (3 infografiikkaa)

Jatkan viime vuonna lanseeraamaani sisältöformaattia, #12joulukuunpäivää. Siinä julkaistaan 12 sisältöä joulukuun aikana, eli puolet vähemmän kuin tavallisessa kalenterissa. 24 laadukasta sisältöä tuntuu musta tässä vaiheessa vuotta ylivoimaiselta, kun mm. CMADFI ja synttärikisan voittajat työllistävät, mutta haluan silti haastaa itseni sisällöntuotantoon. Tällä kertaa aiheeksi valikoituivat infografiikat ja iloitsen jo etukäteen, kun saan 12 uutta infografiikkaesimerkkiä.

Seuraavat 3 infografiikkaa kertovat siitä, miten eri koulutuksen saaneet suomalaiset käyttävät sosiaalista mediaa.


Ensiksi perusasteen koulutuksen saaneet:
Keskiasteen koulutetut:

ja korkea-asteen koulututetut:

Oliko graafeissa asioita, jotka pääsivät yllättämään sinut?Siinä missä perusasteen koulutetuilla somen käyttö oli yleisessä nousussa ja keskiasteella laskussa, korkeakoulutetuilla käyttö junnaa aika lailla paikallaan. Mielenkiintoista on kuitenkin se, että useita kertoja päivässä somea käyttävien määrä on selvässä laskussa kaikissa kolmessa ryhmässä. Mitäs siitä voi päätellä?


PS. Olen tehnyt nämä infografiikat Canvalla. Canvan tilastollisissa työkaluissa on omat ongelmansa, mutta olen keksinyt niksejä, miten ne selätetään. Voin kertoa niistä esimerkiksi Canvan alkeet -etäkoulutuksessa 2.1.2020. Verkkokaupassani on muitakin Canva-tuotteita ja lisää on tulossa. :)

PS2. Blogger ei näytä grafiikoita optimaalisesti. Näet nämä myös Canva-profiilistani.

No comments:

Post a Comment

Kiva kun kommentoit! Voit kommentoida myös anonyymisti, mutta spammikommentit poistetaan heti kun ehditään.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...