Tuesday, December 31, 2019

Infografiikka: Jjanhone ja vuodet Wikipediassa

Skippasin joulukalenterin ja tein sen sijaan itselleni #12joulukuunpäivää, jonka tarkoitus oli tehdä 12 infografiikkaa joulukuussa.

Katseltuani aikani ihmisten "2010-luku töissä" -muisteluita, päätin, että viimeinen infografiikkani saisi kertoa minun tarinani, mutta ei koko työelämässä (senhän olen kertonut muun muassa nettisivuillani), vaan pelkästään Wikipedia-näkökulmasta.

Wikit ja Wikipedia ovat olleet pitkään oleellinen osa työelämääni, aloitinhan sometyöni nimenomaan wikien parissa vuonna 2006 Nokiassa ja jatkoin myös Ambientialla wikityötä konsulttina. Wikejä kokeilin myös nukkekotiharrastuksessani, perustin Nukkekotiwikin 2006 ja Mini treasures wikin 2009. Ja 2009 tein myös tunnuksen Wikipediaan, tilastojen mukaan tein sekä suomeksi että englanniksi 3 muokkausta ensimmäisenä vuonna. :)

Sittemmin määrät ovat vuosi vuodelta kasvaneet ja tänä vuonna olen rikkoni kaikki aiemmat ennätykseni, tehden yli 4000 muokkausta, mikä toi minut suomenkielisessä Wikipediassa viidenkymmenen aktiivisimman wikipedistin joukkoon. Ja ne muut wikipedistithän ovat siellä viettämässä vapaa-aikaansa, kun taas minä teen siellä lähinnä asiakaspäivityksiä.

Joten ole hyvä, tässä tarinani:


Ensi vuosikymmenellä ajattelin ainakin kasvattaa muokkausmääriä vierailla kielillä ja tehdä taas uusia ennätyksiä myös suomipuolella. Kun olen tuplannut muokkausmäärät sekä 2018 että 2019 en voi luopua enää kasvutavoitteesta, mutta vieläköhän on mahdolista tuplata määrä ensi vuonna?

Tsekkaa suomenkieliset projektini ja ota yhteyttä, jos haluat arvioni siitä, voisinko auttaa sinuakin Wikipedian päivityksessä - tai opettaa sinut tekemään infografiikoita Canvalla, jolla tämän tein.

No comments:

Post a Comment

Kiva kun kommentoit! Voit kommentoida myös anonyymisti, mutta spammikommentit poistetaan heti kun ehditään.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...