Friday, July 7, 2017

Viisi vinkkiä henkilöbrändääjälle

Henkilöbrändäys puhututtaa yhä vain. Wikipedian mukaan

"Henkilöbrändi tarkoittaa henkilön maineen ja imagon kokonaisuutta, brändiä. Sanaa on Suomessa käytetty internetin sisältömarkkinoinnin yhteydessä. Riku Vassinen ja Antti Isokangas neuvovat Digitaalinen jalanjälki -kirjassaan henkilöbrändin rakentamisessa. Vassinen ja Isokangas jakavat henkilöbrändin persoonabrändiin ja ammattibrändiin. Heli Sirkiän mukaan henkilöbrändäyksellä tarkoitetaan oman osaamisensa markkinointia ja itsensä erilaistamista massasta. Oma henkilöbrändi on vahva ura-ankkuri luovan alan osaajalle. "

Ja vaikka itse termiä pidetäänkin usein hirveänä, asia sen takana on tärkeä: entistä useamman tulee nykyään tuoda omaa osaamistaan esiin myös somessa. Pitää, vaikka se tuntuukin nololta.Tässä siis viisi satunnaista vinkkiä ihmisille, jotka haluavat tehdä itsestään "brändin".

1. Tuota sisältöä säännöllisesti someen

Voitko kutsua itseäsi bloggaajaksi, jos bloggaat vain 4 kertaa vuodessa? Sisällöntuotanto edellyttää säännöllisyyttä myös muissa somepalveluissa. Twitter-tili, jota on käytetty viime vuonna ei vakuuta ja Instagram-tili, johon on laitettu pari kuvaa puoli vuotta sitten ei ehkä anna sinustakaan sitä oikeaa kuvaa?

Millaisia hyvät sisällöt sitten ovat? No vaikka tällaisia:
Tämä bloggaus itsessään on esimerkki siitä, että  kerran tehtyjä sisältöjä voi hyödyntää myöhemminkin.

2. Panosta visuaalisuuteen

Valokuvien ei aina tarvitse olla teknisesti hienoja ja laadukkaita, jos ne ovat hauskoja tai tarinallisia. Jos kuva on heikko, satsaa kuvateksteihin.Voit myös kikkailla efekteillä:


...tai piirtää:


3. Mieti profiilikuviasi


Ovatko profiilikuvasi keskenään tunnistettavia, joko samoja kuvia tai saman sarjan kuvia? Voitko kertoa kuvillasi jonkin tarinaa? Kesällä valo hellii meitä, joten nyt on hyvä aika ottaa tai otattaa uudet kuvat someen.


4. Osallistu keskusteluun


Sosiaalinen media ei ole suotta "sosiaalista", joten et voi vain tuupata sinne omia viestejä, vaan sinun täytyy myös osallistua keskusteluun ja nostaa muita esiin eri tavoin: tykkää, kommentoi, jaa.

Ja aina kun voit, auta muita!


5. Jos (ja kun mokaat), älä vaikene vaan pyydä anteeksi

Somessa on aika helppo mokata, vaikka julkaisulupien kanssa.

Kannattaa siis miettiä kriisiviestintää jo etukäteen. Esimerkiksi sen, miten pyytää anteeksi.Lue tästä lisää vinkkejä henkilöbrändeille tai kuuntele aiheeseen liittyvä haastatteluni:Jos haluat vinkkejäni siitä, miten juuri sinä voisit kehittää omaa henkilöbrändiäsi, ota rohkeasti yhteyttä. Piilotetun aarteen voi löytää somesta kesälläkin!

No comments:

Post a Comment

Kiva kun kommentoit! Voit kommentoida myös anonyymisti, mutta spammikommentit poistetaan heti kun ehditään.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...