Friday, March 20, 2015

Mitä hyötyä LinkedIn:stä on eläkeläiselle?

Sain niin hauskan kysymyksen, että haluan vastata siihen blogissani. Toivotaan, että vastauksesta on hyötyä muillekin, jotka miettivät sitä, kannattaako eläkepäivillä liittyä LinkedIn:iin. Palvelua voi kuvailla termillä "työkavereiden Facebook", eli monilla on LinkedIn:ssä enemmän kontakteja kuin Facebookissa, jonne otetaan vain läheisemmät tutut. LinkedIn:iä pidetään myös paikkana ylläpitää netti-CV:tä, eli jos ei aio tehdä enää töitä, ei tarvitse CV:tä ja LinkedIn:iä? Ehkä ei, ehkä tarvitseekin, eli otetaanpas ensin varsinainen kysymys:
"Haluan kysyä neuvoa koska olen täysin ymmärtämätön, mikä "Linkedln" on. Sain seuraavanlaisen pyynnön: Olen ollut kahdesti Barbadoksella majoittuneena samassa huoneistossa. Nyt tämä omistaja "talonmies" NN pyytää minua ilmeisesti kirjautumaan Linkedln:iin ja että "suosittelisin" eli jakaisin ko. majoitusyrityksen tietoa, sitäkö se tarkoittaisi? - Jos kirjaudun "Linkedln":iin, mihin se velvoittaa minua? - Joudunko "paiskimaan töitä" eläkepäivinäni? Sitä en missään nimessä halua! - Tuleeko minulle kuluja, laskuja tms.? - Edellyttääkö se minulta jotain muuta, kuin esim. ko. majoituksen tuttavilleni markkinoimista? Mainitsin jo hänelle, että Facebookissa olen kertonut erinomaisesta kokemuksesta heidän majoituksessaan."
Ensinnäkin, LinkedIn on ilmainen palvelu, eikä sen käyttö edellytä varsinaisesti mitään. Kysyjälle vastaukseksi, että jos haluat suositella tätä huoneistoa, niin se on ihan sinun oma asiasi, missä välineessä sitä teet. Jos et käytä LinkedIn:iä, eikä sinulla ole aikomus kerätä sinne verkostoja, niin vähän turhahan siellä on ketään suositellakaan. Mutta  asiaa kannattaa harkita, jos keksit muita syitä liittyä LinkedIn:iin. Niitä voisivat olla:

  • haluat seurata entisten työkavereiden/sukulaisten/tuttavien uraliikkeitä ja muita töihin liittyviä kuulumisia
  • haluat seurata tuttujen/mielenkiintoisten yritysten tiedottelua
  • haluat auttaa tuttaviasi työnhaussa suositusten tai verkostojesi avulla
  • haluat suositella ammattilaisia tai yrityksiä
  • haluat kysyä neuvoa verkostoiltasi (tarvitsen hyvää lakimiestä aiheesta x)
  • haluat, että vanhat työkaverisi löytävät sinut helposti ja voivat olla sinuun yhteyksissä
  • haluat pysyä kärryillä jostain mielenkiintoisesta ilmiöstä, LinkedIn:ssä on paljon keskusteluryhmiä ja LinkedIn:in Pulse -nettilehdessä on päivittäin mielenkiintoista luettavaa.
LinkedIn:stä tulee paljon tiedotteita sähköpostiin, mutta voit vähentää niiden määrää kohdasta Account & Settings - Privacy & Settings - Communications. 

Toivottavasti vastaus auttoi! :) 

No comments:

Post a Comment

Kiva kun kommentoit! Voit kommentoida myös anonyymisti, mutta spammikommentit poistetaan heti kun ehditään.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...