Thursday, September 11, 2014

Piilotettu aarre ja sen seitsemää sorttia somesta

Nyt on niin paljon kerrottavaa, että on pakko tehdä koostebloggauksen asioista, joita haluan kertoa.

1. Tuore some-kolumni 

Eilen kirjoitin Suur-Jyväskylän Lehden kolumniini TubeConista ja Tube-staroista, koulukiusaamisesta, #kutsumua-kampanjasta ja sen toivottavasti voimaannuttavasta merkityksestä. Kolumista selviää myös se, mikä Fobbaa harmitti Tubeconissa, miten Anna Abreuta nimiteltiin ja kuka kumma on Pinkku Pinsku.

Kolumnin voit lukea nettisivultani.

2. Ilmainen Twitter asiantuntijan työvälineenä -työpaja

Julkaisin taannoin täällä ohjeet Twitter-tilin perustamiseen. Ohjeet liittyvät Keski-Suomen Tulevaisuusfoorumiin, joka järjestetään Jyväskylässä 31.10. ja jonka yhteydessä järjestetään työpajoja. Minun työpajoissani käydään läpi sitä, miten asiantuntija voi käyttää Twitteriä työntekemiseen. Foorumi on osallistujille (150) maksuton ja ilmoittautuminen siihen on parhaillaan käynnissä.

3. Yli 300 Facebook-tykkääjää!

Facebook-sivullani meni eilen rikki 300 tykkääjän rajapyykki. Juhlistin tapausta antamalla ilmaisia neuvoja tuoreelle yrittäjälle, joka soitti minulle aamulla kysyäkseen neuvoa Facebook-sivunsa lyhytosoitteen kanssa. Nimensä mukaisesti osoitteen kannattaa olla mahdollisimman lyhyt. Kiitos samalla kaikille muillekin tykkääjille, teidän kanssa on kiva jutella - ja tehdä töitä :).

4. Wikipedia-koulutus Ylellä

Iltapäivällä taas kävin Ylellä kouluttamassa Wikipediaa. Koulutuspaikka, Radiotalo, oli minulle erityisen merkityksellinen, sillä kute kesällä kerroin, haaveilin nuorena toimittajan urasta ja siksi hakeuduin lukiolaisena työharjoitteluun Radiomafiaan. Nyt olin siis ensi kertaa töissä Radiotalossa :). Tässä ote Wikipedia-koulutuksesta, 40 sivua (alkuperäisessä on yli sata sivua enemmän).
5. CMADFI-järjestelyt ovat jo hyvässä vauhdissa

Viime viikolla iloitsin siitä, että CMADFI-kuviot ovat niin hyvässä mallissa, verrattuna vaikka viime vuoteen, jolloin tässä vaiheessa vielä mikään asia ei ollut varma, ei edes se, että koko tapahtuma toteutuu. Nyt meillä on jo keväällä varmistuneet pääsponsorit ja joukko ns. kahvituntisponsoreita, jotka tukevat tapahtuman järjestämistä joko rahallisesti tai ajallisesti. Aika on rahaa kaikille, ja siksi annan nyt entistä enemmän näkyvyyttä niille, jotka käyttävät huomattavia tuntimääriä tapahtuman toteuttamiseen: Sulavan +Marko Suomi otti jo kopin Kahvituntisponsoriesittelyistä, Creasomen +Susanna Heikkinen nettisivun puhujaesittelyistä, SYKE-projektin +Timo Rainio verkostoitumislounaan organisoinnista ja Caravan Studion +Tommi Kivimäki sponsoreiden videohaastatteluiden teosta.

Tällä hetkellä Facebook-ryhmässämme on menossa keskustelu, jossa ehdotellaan ja äänestellään aiheita, joista seuraavassa CMADFI:ssä puhutaan. Tervetuloa mukaan vaikuttamaan ja tekemään yhteisömanagereiden unelmapäivästä taas totta! Tilaisuus on jälleen osallistujille ilmainen, kiitos sponsoreiden, ja ilmaista kyytiäkin ollaan taas järjestelemässä, Lahteen pääsee ainakin Tampereelta ja Helsingistä.

6. Uusia YouTube-videoita

YouTube-kanavallanikin riittää vilskettä. Wiki Wednesday -sarjassani Wikimedia Suomi Ry:n puheenjohtaja +Tommi Kovala kertoi yhdistyksestämme ja sen tavoitteista ja heitti yliopistoille haasteen: etsikää kampuksellenne Wikipedia-lähettiläs (Wikipedia Campus Ambassador). Viime viikolla samassa sarjassa +Kimmo Virtanen kertoi, etteivät ip-osoitteista tulevat Wikipedia-päivitykset olekaan niin huonoja kuin on luultu. Muissa uusissa videoissa Stig, HimosLomat ja Kimperi kertovat somen käytöstä ja Lontoossa tapaamani Charlie (jonka yrityksellä on hauska nimi: Charliesaidthat) kertoi siitä, miten hän hankkii Tweetdeckin avulla asiakkailleen liidejä. Se, että julkaisee useita videoita viikossa on muuten yllättävän työlästä. Vaikka kuvaamiseen ja muokkaamiseen ei menekään paljon aikaa (julkaisuprosessini on tarkoituksella hyvin kevyt), videoita pitäisi markkinoida huomattavasti enemmän, että ne saisivat isoja katselukertoja. Siihen, ja muihinkin YouTubeen liittyviin juttuihin odottelenkin apuja ensi kuun YouTube-koulutuksesta!

7. Somen avaimet: YouTube -koulutus tulee pian

Ilmoittautuminen Suomen parhaaseen YouTube-koulutukseen käy nyt kuumana, kurkista lisää. Ai miksi se on muka paras? No siksi, että osallistujat pääsevät itse kertomaan ne aiheet, joita he toivovat lähipäivän aikana käsiteltävän. Ja kivaa on sekin, ettei koulutus ole mikään yhden päivän juttu, vaan viimeksi eilen toukokuun kurssilla ollut osallistuja sai Facebook-ryhmämme kautta apua kouluttajiltamme video-ongelmaansa. Ja samalla kun hän oppi jotain uutta, me muutkin pääsimme oppimaan saman asian. :)

No comments:

Post a Comment

Kiva kun kommentoit! Voit kommentoida myös anonyymisti, mutta spammikommentit poistetaan heti kun ehditään.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...