Tuesday, August 12, 2014

Mitä Lontoon Wikimaniassa tapahtui?

Wikiterveiset Lontoosta!

Viime viikko oli niin hektinen, etten ehtinyt edes blogata - keskityin niin täysillä saamaan irti kaiken paikan päältä, että sosiaalinen media jäi aika vähälle - ja hyvä niin. Mikään ei nimittäin edelleenkään korvaa fyysisiä kohtaamisia. Wikimania keräsi perjantaista sunnuntaihin Lontooseen yli 2000 Wikipediasta ja muista avoimista tietoa jakavista hankkeista kiinnostuneita ihmisiä. Seminaarissa oli noin 200 erilaista esitystä.

Kalvojen pitäisi tulla tähän osoitteeseen:
Videoitakin on tulossa. Tein itsekin aika kasan haastatteluita, joten tilaahan YouTube-kanavani nyt, niin saat tiedon siitä, kun niitä alkaa sinne tippua.

Suosituin twiittini oli tämä:


Erityisen hauskaa oli, että twiitin retwiittasi (siis ritvasi) Sue Gardner, Wikimedia-säätiön entinen toimitusjohtaja ja että eräs pääpuhujista halusi napata twiitin valokuvan omaan esitykseensä. :) Ko. kalvon ideoita voi käyttää naisten lisäksi (joita on muokkaajista vain 16%) myös muiden muokkaajavähemmistöjen (ikä, asuinpaikka, rotu, koulutus jne) houkutteluun erilaisiin Wikimedia-hankkeisiin.

Itse käytin eilen osan matkustusajastani kanssamatkustajieni motivointiin ja sainkin avattua heidän silmänsä siinä, että Wikipediaa voi muokata kuka vain ja että on paljon muitakin tapoja kuin kirjoittaminen. Mietipä siis, voisitko lahjoittaa jonkun lomakuvasi Wikimedia Commonsiin, jolloin sitä voidaan käyttää Wikipedian lisäksi esim. Wikivoyage-projektissa.

No comments:

Post a Comment

Kiva kun kommentoit! Voit kommentoida myös anonyymisti, mutta spammikommentit poistetaan heti kun ehditään.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...