Thursday, August 21, 2014

SuomiTube tutuksi Tubeconissa ja Somen avaimissa

Some-asiantuntijana minun pitää koko ajan opetella uusia juttuja (lue: saan oppia uutta). Siksi käyn mahdollisuuksien mukaan kuuntelemassa kollegoideni esityksiä. Tässä kuussa olen päässyt jo kahteen mainioon paikkaan: Lontoon Wikimaniaan, jossa oli satoja Wikipediaan liittyviä esityksiä ja viime viikonlopun Tubeconiin, jossa oli aikuisparkin lisäksi mielenkiintoisia paneeleita, joissa YouTuben tähtivloggaajat kertoivat kokemuksistaan.

Aikuisparkissa kävin kuuntelemassa niin nettipoliisi Fobbaa kuin Toni Nummelaakin, joka näytti siellä mm. tämän kalvon suomalaisista Tube-yhteisöistä:


Hän kertoi myös mitä tapahtui Suomen vanhimmalle videolle, kun Eetu Eeddspeaks Pesonen jakoi sen vlogissaan viime kevään Somen avainten jälkimainingeissa: vanha video heräsi uudestaan henkiin. Jos haluat tietää mikä se oli, kurkkaa Eetun vloggaus Somen avaimista.

Tubecon huipentui gaalaan, jossa palkittiin tubettajia. Tuben some-stara on teinitähti Isac Elliot, mutta kun Paavo Väyrysen viimekeväinen vaali-tubetus palkittiin, voimme unohtaa ennakkoluulot siitä, että YouTube on vain nuorten paikka.

Eetu oli muuten ainoa henkilö, joka sai Tubeconissa kaksi palkintoa. Hänen Tuplan kanssa tekemänsä video toi hänelle palkinnon action-sarjassa. Eetulla on Eeddspeaks-vlogin lisäksi myös pelikanava Eeddplays, joka toi hänelle toisen palkinnon. Eetu tekee nykyään töitä Splay-nimisessä YouTubettajien verkostossa, jolle lanseerattiin suomalainen kilpailija Töttöröö juuri ennen Tubeconia. Hauskaa on, että Töttöröön takana on myös Somen avaimista tuttu henkilö: Biisonimafian Kaitsu Rinkinen. Tubeconissa Kaitsu julkaisi myös Valion kanssa tehdyn YouTube-kamppiksen, jossa mainostetaan l-kielen avulla uutta Japanista vaikutteita saanutta "vilkistysjuomaa".

Yritykset ovat siis nyt heränneet YouTubeen, ja niin kannattaa herätä sinunkin!

Jos siis haluat kysellä Tonilta, Eetulta ja Kaitsulta tarkemmin SuomiTubesta, hetkesi on tullut: Somen avaimet: YouTube-koulutus järjestetään toistamiseen 7.10. ja siihen voi ilmoittautua nyt.

Kurkkaa vielä tästä videosta, millaisista asioista me viime kerralla puhuimme:

No comments:

Post a Comment

Kiva kun kommentoit! Voit kommentoida myös anonyymisti, mutta spammikommentit poistetaan heti kun ehditään.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...