Tuesday, May 13, 2014

Somen avaimet ja kyselytunnit

Sain eilen sähköpostiini niin loistavan idean, että ajattelin kokeilla sitä heti käytännössä:

Niin, että tällä kertaa päätin sitten ihan mainostaa blogissani ;). (Sähköpostin lähettäjä halusi oikeasti mainostaa Piilotetun aarteen sivulla nettikasinoa.)

Somen avaimet -konsepti on herättänyt paljon kiinnostusta ja kiitosta, esim. "kiva, kun joku uudistaa perinteistä koulutuskonseptia" ja Somen avaimia on pyydetty jo muistakin aiheista kuin YouTubesta.

Tuorein idea oli Wikipedia.

Somen avaimissa saadaan syvällistä tietoa valitusta aiheesta osallistujien toiveiden ja tarpeiden mukaan kolmen eri asiantuntijan näkökulmasta. Esimerkiksi viime viikon YouTube-koulutuksessa mentiin paljon syvemmälle aiheeseen kuin mitä minä (tai kukaan kouluttajista yksinään) olisi kyennyt kouluttamaan.

Wikipedia-aiheeseen olen perehtynyt vuosien ajan niin paljon, että voin pitää siitä syventävän koulutuksen itsekin, joten Somen avaimia Wikipediasta ei ihan heti tulla jakamaan.

Ideaa minulle ehdottaneelle vastasin näin:

[...] Mutta voisin pitää sinulle "Somen kyselytunnit Wikipediasta". Kyselytuntien kuvaus.
Ja tässä tarjous:
Kenelle: sinä ja 1-9 mukaan kutsuttua ihmistä (mutta eniten tietysti saat irti, jos olet yksin)
Milloin: 3h, joku iltapäivä
Missä: Sun työhuoneessa tai jossain teidän neukkarissa, koneet mukaan kaikille
Mitä: Kysy niin paljon Wikipediasta kuin keksit, mulla on vastauksia (tai jos ei heti ole, etsin vastauksen jälkikäteen). Näytän myös kädestä pitäen, miten Wikipediaa käytetään ja muokataan. Mulla on aiheesta koko päivän matsku (käytetty mm. ProComin järjestämässä koulutuksessa), jota  käymme harppoen läpi, saat sen  itsellesi tukimateriaaliksi.
Hinta: samalla rahalla päivitän teidän artikkeleita 4,3 tuntia
Ajankohta: Koulutus kannattaa pitää sellaisena ajankohtana, että sinulla on sen jälkeen aikaa jatkaa Wikipedia-päivityksiä, niin opit tulevat heti käyttöön.

Haluaisitko sinäkin kysellä minulta somesta? Katso lisää Somen kyselytunneista tai pyydä tarjous.

No comments:

Post a Comment

Kiva kun kommentoit! Voit kommentoida myös anonyymisti, mutta spammikommentit poistetaan heti kun ehditään.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...