Monday, October 15, 2012

LinkedIn-endorsements eli uusi helppo tapa suositella kontaktien osaamista

Noin 10 päivää sitten Suomen LinkedIn:iin tuli endorsaus-ominaisuus. Olemme miettineet ominaisuudelle suomennosta: kauneuskisat, taitojen suosittelu tai kuittailu, ammattitaidon allekirjoitus ovat joitain esimerkkejä, joita on heitelty ilmaan Twitterissä ja LinkedIn:ssä.

Omassa tuttavapiirissäni on paljon sosiaalisen median aktiiveja, joten ei ihme, että he ovat uutta ominaisuutta olleet ensimmäisten joukossa kokeilemassa.

Taitopeukutuksia voi tehdä LinkedIn:in ohjauksessa, eli käydä läpi sen tarjoamia ihmisiä ja heidän taitojaan tai suoraan jonkun ihmisen profiilista, jonne suosittelut myös kertyvät tähän tyyliin:


Kontaktini ovat äänestäneet ykköstaidokseni wikit

Uusi ominaisuus on tuonut mukanaan "lieveilmiön": ihmisten on pakko alkaa päivittää profiilin avainsanoja monen vuodenkin tauon jälkeen, että suositukset tulisivat niille taidoille, joita oikeasti haluaa mainostaa. Minulla on esimerkiksi paljon vanhoja Nokian työkavereita, joiden tärkeimmät työtaidot liittyvät kännykkäteknologiaan vaikka he nykyään puuhailevatkin ihan eri asioiden kanssa.

Joten mars matkaan, käykääpäs sekä päivittämässä avainsananne että pistämässä LinkedIn-endorsauksia eteenpäin.

Zenton Hanna Takala bloggasi LinkedIn-suositteluista viime viikolla ja mainitsi LinkedIn-koulutuksesta myyjille. Myös minä olen löytänyt LinkedIn:in hyödyt myyntityössä, joko sellaisenaan, tai asiakashallintaohjelman tukemana. LinkedIn kertoo esimerkiksi sen, jos avainasiakkaasi on vaihtanut työpaikkaa tai saanut ylennyksen, sen, ketkä ovat sinun ja potentiaalisen uuden asiakkaasi yhteiset tutut ja sen, miten parhaiten "luikertelet" sisään firmaan x ;).

No comments:

Post a Comment

Kiva kun kommentoit! Voit kommentoida myös anonyymisti, mutta spammikommentit poistetaan heti kun ehditään.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...