Tuesday, October 2, 2012

Somen tietoähky kuriin, osa 3: LinkedIn:in tiedotteet

Eilen kirjoitin LinkedIn:in uudesta notifikaatio-ominaisuudesta, mikä mahdollistaa LinkedInin lähettämien päivitysviestien karsimisen. Aiemminhan ainoa mahdollisuus seurata esim. LinkedIn-ryhmien keskusteluja oli
  1. tilata sähköpostitiedotteet uusista kommenteista tai 
  2. käydä tarpeeksi usein ryhmissä viestejä tutkimassa
Nyt siis riittää, että käy tarpeeksi usein LinkedIn-palvelussa, josta viimeaikaiset tapahtumat näkyvät kätevästi notifikaatiot-osion alta. Koska tämä sarja keskittyy siihen, miten pienillä konsteilla säästetään aikaa ja vähennetään somen tietotulvaa, kurkistamme tänään LinkedIn:in sähköpostiasetuksiin.

Sosiaalisen median palveluihin kirjautumisen yhteydessä kysytään aina sähköpostiosoite. Se ei ole sattuma, sillä palvelut tarvitsevat sitä pitääkseen huolen siitä, ettemme unohda heidän palveluaan. Siksi oletusasetusten mukaan saamme niiltä säännöllisesti sähköpostia, jotta ryntäisimme palveluun katsomaan lisää. Jos luotat itseesi, eli siihen että joka tapauksessa käytät ko. palvelua säännöllisesti, et tarvitse ylimääräisiä muistutuksia (jotka sinulle ovat itse asiassa turhaa roskapostitusta).
LinkedIn:in asetukset olivat aika haasteelliset päivittää, sillä ihan heti ei ole selvää, mitä mikin viestityyppi tarkoittaa ja osaa viestityypeistää en ole koskaan itse saanut. Mutta haluan saada ihmisten minulle LinkedIn:in kautta lähettämät viestit niin pian kuin mahdollista, sen sijaan LinkedIn:in omia viestejä en tarvitse. Sähköposti-ilmoitukset otin pois käytöstä seuraavilta:
  • Notifications Digest eli notifikaatioilta (näen ne nyt LinkedIn:in notifikaatio-osiosta)
  • LinkedIn Today -uutispalvelun tiedotteet (ko. otsikot näkyvät palvelun yläosassa)
  • Activity notifications, eli uudet kommentit viestiketjuissa, joihin olen LinkedIn:in ryhmissä osallistunut (näkyvät myös notifikaatio-osiosta).
Nyt minun pitää vain pitää huoli, että käyn muutamia kertoja viikossa tutkimassa LinkedIn:iä - ja säästyn monelta turhalta sähköpostilta, jota en kumminkaan jaksa avata.

No comments:

Post a Comment

Kiva kun kommentoit! Voit kommentoida myös anonyymisti, mutta spammikommentit poistetaan heti kun ehditään.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...