Tuesday, October 30, 2012

MindTrekistä, bloggailusta ja yhteisöistä

Johanna South Park -hahmona, kuvitusta kuvituksen vuoksi ;)
Olen julkaissut aiemmin tässä blogissa sekä Jukka Eklundin ja Pauliina Mäkelän haastattelut community managerin työstä, jotka kuvasin muutama viikko sitten MindTrekissä. Tarkoitukseni oli kuvata näitä videoita enemmänkin, mutta tilaisuus osoittautui aika haastavaksi. Siinä missä MindTrek oli aiemmin poissa kaupungin humusta Pyynikin Rosendahlissa olimmekin tänä vuonna Finlaysonin idyllisellä alueella keskellä kaupunkia. MindTrekin tilaisuuksia järjestettiin mm. elokuvateatteri Plevnassa ja viereisessä Siperiassa. Minä osallistuin moneen Academic MindTrekin sessioon, joka taas järjestettiin lähellä olevissa TAMK:in tiloissa muutamassakin eri kerroksessa. Ihmiset hajaantuivat siis tauoilla kovin moneen paikkaan, eikä yhteistä ruokailua ollut, mikä teki verkostoitumisesta aiempaa vaikeampaa. Toivotaan, että kokemuksista opitaan ja ensi vuonna verkostoituminen on taas oleellisempana osana ohjelmaa.

Kolmannen community manager -aiheisen haastattelun sain itävaltalaiselta Tassilo Pellegriniltä, joka kertoi ajatuksiaan yhteisöjen merkityksestä tulevaisuudessa, jossa meitä koettelevat mm. erilaiset luonnonmullistukset. Haastattelun löydät Hidden treasure 2.0 -blogistani, johon pyrin keräämään englanninkielisen sisältöni, kun taas tässä blogissa puhutaan lähinnä suomea.

Ja kun tässä nyt muita bloggauksiani aloin mainostamaan, niin kurkkaahan Nörttityttöihinkin, jossa kerroin muutama viikko sitten Pinterestistä. Nörttitytöt on mielenkiintoinen bloggaajien yhteisö, johon olen kuulunut lähes sen ensimetreistä asti. Blogissa esitellään erilaisia nörttien mielenkiinnon kohteita, minä olen kertonut siellä community managerin ammatista ja aikuisten naisten miniatyyriharrastuksesta. Kesällä keräsin yhteisöllisesti 101. postauksen kunniaksi listan 101 asiasta, jotka meitä silloin innostivat. On hauskaa kirjoittaa asioista, jotka eivät omiin blogeihin sovi eikä se, että Nörttitytöillä on jättimäinen yleisö tee asiasta yhtään vähemmän kiinnostavaa. :) Mutta parasta Nörttitytöissä on kuitenkin Facebookissa oleva takahuoneemme, jossa avaudumme mielenkiintoisista aiheista. Nörttityttökollegat ovat opettaneet minulle paljon uutta mm. pelikulttuurista. Joulukuussa blogissamme pyörii joulukalenteri, jota odotan jo innolla! Jos sinulla on erikoisia mielenkiinnon kohteita, olet tervetullut nöräilemään kanssamme! Mainostan muuten uusia nörttityttöbloggauksia sekä Twitter-tililläni että Facebookissa henkilökohtaisella fanisivullani, jonka perustin ennenkuin oli mahdollista tilata vieraiden ihmisten päivityksiä.

Mitäs mieltä olit muuten tällaisesta jutustelevasta bloggaustyylistä, jossa ei ollut yhtä selkeää aihetta? Upposiko vai kehotatko pysymään aihe/bloggaus-tyylissäni? Kuvitusta tällaiseen tajunnanvirtaan ei ollut helplpoa valita, joten nappasin aristosta South Park -avatarini, jota olen täällä joskus aiemminkin käyttänyt.

No comments:

Post a Comment

Kiva kun kommentoit! Voit kommentoida myös anonyymisti, mutta spammikommentit poistetaan heti kun ehditään.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...