Monday, September 10, 2012

Somen tietotulva kuriin, osa 1: Facebookin ryhmät

Viime viikolla kirjoitin siitä, miten netti/some helposti syö enemmän aikaa kuin oikeastaan haluaisimme ja listasin 10 keinoa, millä asiaa voi korjata. Nyt aloitan temppukoulun, jota seuraamalla saat oman ajankäyttösi pikku hiljaa paremmalle mallille. Joskus puhutaan vain muutaman sekunnin säästöistä, mutta ajan kuluessa näistä sekunneistakin kertyy tunteja.

Jos kuulut Facebookin ryhmiin, sähköpostiisi tulvii ilmoituksia siitä, mitä ryhmissä on tapahtunut. Mitä vilkkaampia ryhmäsi ovat, sitä enemmän viestejä saat. Jos muutenkin käyt Facebookissa säännöllisesti, nämä ilmoitukset saattavat olla turhia, sillä näet vastaavat ilmoitukset Facebookin omista notifikaatioista. Mieti siis mistä asioista sinä haluat tietää sähköpostisi kautta.

Tarkista omat asetuksesi täältä.
Sinut on ehkä myös liitetty ryhmään, josta et ole oikeasti kiinnostunut. Mieti mihin ryhmiin sinun kannattaa ylipäätään antaa omaa aikaasi ja poistu lopuista. Tai ota ryhmistä pois myös Facebookin omat notifikaatiot, jolloin voit kurkkia ryhmien tapahtumia vain silloin, kun asia sinua kiinnostaa (esim. tarkasta erilaiset kirpputoriryhmäsi silloin, kun etsit jotain). Minä kuulun lähes 30 ryhmään, joista vain muutamasta olin tilannut sähköpostit (uusista viesteistä ja kommenteista). Mutta nyt tein päätöksen, että ehdin nekin viestit lukea silloin, kun muutenkin olen Facebookissa, joten yhden rastin poistamisella sähköpostimääräni vähenee huomattavasti. :)

No comments:

Post a Comment

Kiva kun kommentoit! Voit kommentoida myös anonyymisti, mutta spammikommentit poistetaan heti kun ehditään.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...