Friday, September 28, 2012

Some rekrytoinnissa - kolumnia valmistelemassa

Ensi viikon kolumnini Suur-Jyväskylän Lehdessä käsittelee rekrytointia sosiaalisen median avulla. Sitä varten haastattelin kavereitani ja muutaman ryhmän jäseniä. Yhden testinkin tein: tarjosin töitä hakeville ystävilleni tilaisuuden kertoa unelmien työpaikastaan minulle ja kavereilleni ja aika pitkä siitä ketjusta tulikin :). Ehkä sinäkin voisit samanlaisen mainospaikan kavereillesi tarjota, jos sinulla kavereinasi sekä työn hakijoita että niitä tarjoavia... Tai ehkä voisit jopa peukuttaa töitähakevia kavereitasi LinkedIn:ssä.

Unelmien työpaikkaa kuvailtiin esim. näin:  
  • Unelmieni työ olisi 6 tuntia päivässä (esim. 9-15), joustava, innostava, kannustava, hyvä työilmapiiri ja osaamista arvostava.
  • Joustavat työajat (ei kuitenkaan yli 40h viikossa), Hyvä palkka!, Riittävästi lomaa, Ostaa eurolla ja myydä kahdella... Olla oma pomo.
Maria Rajakallio suositteli katsomaan tuoreen esityksensä aiheesta. Tässä se teillekin jakoon:


Maria on vetänyt Haussa-hanketta, jonka ohjausryhmää minä taas olen johtanut. Hankkeen myötä olen oppinut paljon uutta paitsi somerekrytoinnista myös muusta someilusta, sillä Haussan some-verkoista on tullut vastaan mielenkiintoisia uutisia ja vinkkejä, kiitos Marian ahkeran "communitymanageroinnin".

Millaisen kolumnivellin näistä aineksista sitten keitin, se selviää ensi viikon keskiviikkona!

No comments:

Post a Comment

Kiva kun kommentoit! Voit kommentoida myös anonyymisti, mutta spammikommentit poistetaan heti kun ehditään.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...