Monday, September 17, 2012

Somen tietoähky kuriin, osa 2: Twitterin tiedotteet

Viimeviikkoinen Facebookin ryhmistä lähtenyt tietoähkynvälttökuuri jatkuu tällä kertaa Twitterillä. En ole vähään aikaan asetuksiin koskenut, ja sinne olikin tullut uusia valintoja, joista en ollut tietoinen, ihmettelin vain, ettei kaikista asioista enää tulekaan mailia.

 Kun käyt Twitter-asetuksesi läpi, mieti miten usein Twitteriä käytät. Jos twiittailet säännöllisesti, huomaat kyllä @replyt Twitterissäkin, jos taas kirjaudut harvakseltaan, sinua ehkä kiinnostaa tietää, että joku on lähettänyt sinulle yksityisviestin.
Yksityisviestejä (DM) ei muuten voi sinulle lähettää muut kuin ne, joita sinä itse seuraat, mikä vähentää spammin määrää ihan kivasti. Vaikka toisaalta DM:t ovat usein nimenomaan roskaa, kun Twitter-virukset liikkuvat käyttäjien klikattua varomattomasti DM-viestiensä linkkejä. Hälytyskellojen pitäisi soida, jos joku vieraampi henkilö laittaa viestin sinulle, että "Hei, joku puhuu sinusta pahaa täällä" tai "Tässäpä hurja kuva sinusta".

Jos kaipaat muistutusta siitä, että palvelussa voi olla hyviä viestejä, Top Tweets and Stories-uutiskooste sähköpostiin voi olla sinulle paikallaan. Koosteesta voi sitten poimia vaikka tällaisia helmiä: 

(yo. viesti oli retweetattu yli 1000 kertaa, joten sen täytyy olla varsinainen piilotettu aarre).

Vastaavia aarteita voi kaivella myös Twitterin Stories-osiosta.

Mieti siis tarpeet kohdalleen ja lopeta turhanpäiväisten tiedotteiden tilaaminen. Esimerkiksi jokaisen uuden seuraajan perään ei tarvitse hötkyillä, kun ottaa tavaksi käydä uudet seuraajat läpi säännöllisin väliajoin. Apuna seuraajien läpikäymisessä voi käyttää esim. Friend or Follow -palvelua, jonka avulla löydät helposti mm. ne ihmiset, jotka seuraavat sinua, mutta joita sinä et seuraa. Ja ennenkuin vedät herneet nenään siitä, ettei joku kaverisi seuraakaan sinua Twitterissä muista:

a) että kaikki saavat seurata Twitterissä ketä haluavat, palvelu ei perustu vastavuoroisuuteen. Ehkä olet niin aktiivinen, että sinun virtasi tukkisi hänen etusivunsa kokonaan, ehkä twiiteistäsi vain 10% kiinnostaa häntä.
b) että hän saattaa seurata sinua Twitterin listan (tai #tagin) avulla
c) että Twitterissä on (ainakin ollut) bugi, jonka johdosta ihmisiltä tippuu sattumanvaraisesti seurattavia pois.


No comments:

Post a Comment

Kiva kun kommentoit! Voit kommentoida myös anonyymisti, mutta spammikommentit poistetaan heti kun ehditään.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...