Wednesday, November 4, 2020

Projektit näkyviin LinkedIn-profiiliin: case Vinka 2020

Lokakuun lopussa saimme ikäviä uutisia: Tikkakoskelle suunniteltu NASTA-harjoitus Vinka 2020 jouduttiin perumaan koronatilanteen vuoksi. Päätös oli toki ymmärrettävä, mutta hyvin harmillinen: projektin eteen tekemämme työ meni hukkaan, kun emme päässeetkään maaliin asti.

No, se ei tietenkään ole koko totuus asiasta, opimme paljon niin tapahtuman järjestämisestä, Naisten valmiusliitosta, asioiden johtamisesta, muutosviestinnästä ja niin edelleen. Lisäksi tutustuimme mielenkiintoisiin uusiin ihmisiin ja osa meistä kävi "vakoilemassa" myös muita Naisten valmiusliiton järjestämiä tapahtumia. Esimerkiksi minä osallistuin Taivalkoskella Pikku-NASTA Fanniin.

Halusin tallentaa kokemukseni LinkedIn-profiiliini ns. projektiin. Kertoessani ideastani toimistotiimille, huomasin, etteivät projektit ole kaikille tuttu ominaisuus ja siksi tein asiasta sekä LinkedIn-päivityksen että tämän bloggauksen :). 


Näin kerroin asiasta LinkedInissä:

 


Minun profiiliini ensimmäinen projekti ilmeistyi noin 9 vuotta sitten, kun SOITA-hankkeen projektipäällikkö Jari Jussila lisäsi projektin omaan profiiliinsa ja linkitti siihen muutkin projektin osallistujat. 

Sittemmin olen luonut itse useita projekteja, mm. viime kesän Wikimania-tapahtumasta, mutta vasta nyt huomasin, että että tämä projektiominaisuus on jossain vaiheessa mennyt "rikki": enää ei pystykään lisäämään projekteja muiden profiileihin, vaan kaikkien pitää tehdä se itse. Muutos on toisaalta hyvä, sillä se, kuinka kauan kukin on projektiin osallistunut ja mitä on sen puitteissa tehnyt vaihtelee. Toisaalta muutos mahdollistaa sen, että joku lisää ns. selän takana omia kontaktejaan projekteihin, joissa he eivät ole joko olleet, tai joista he eivät välittäisi muiden tietävän.
  1. Klikkaa LinkedInin päänäkymässä yläreunassa olevaa   Me -ikonia 
  2. Klikkaa View profile.
  3. Valitse oikeasta laidasta  Add profile - Accomplishments -osiosta
  4. Klikkaa  Add -ikonia (Projects -sanan oikealta puolelta)
  5. Täytä kentät ja klikkaa Save.

Olemassa olevia projekteja voi myös jälkikäteen muokata:

  1. Klikkaa   Me -ikonia ja klikkaa sitten View profile.
  2. Skrollaa osioon Accomplishments ja klikkaa   Edit -ikonia
  3. Tee muutokset ja klikkaa Save.


LinkedIn-profiilissa olevista työkuvauksista projektit eroavat siten, ettei projekteihin voi kiinnittää suosituksia. Mutta se, mikä niissä on kivaa on se, että niiden avulla voit näyttää paremmin sen, kenen kanssa olet tehnyt töitä (ja muistat sen itsekin vuosien päästä).


Kas näin:Kerro, jos innostuit lisäämään omaankin profiilisi projekteja!

No comments:

Post a Comment

Kiva kun kommentoit! Voit kommentoida myös anonyymisti, mutta spammikommentit poistetaan heti kun ehditään.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...