Friday, February 21, 2020

Kuusi syytä tehdä Instagram-palapelejä

Mun verkkokaupasta lötyy yhteensä kuusi Instagram-palapelituotetta. Kirjoitin Instagram-palapeleistä jo joulukuussa, mutta nyt ajattelin kertoa sinulle kuusi syytä, miksi sinunkin kannattaisi innostua Instagram-palapeleistä.


1. Huomion herättäminen Instagramissa on koko ajan vaikeampaa. Siinä missä vuosia sitten yritys oli edelläkävijä ylipäätään sillä, että se tuotti sisältöjä Instaan, nyt siellä on jo kaikki.

Kuva: @Iamentrepreneurdad2. Palapeli synnyttää tiliäsi tutkivalle wau-efektin: oho, tämä tilihän näyttää mielenkiintoiselta ja harkitulta, se erottuu selvästi kaikista muista näkemistäni tileistä! Tutkinpa tarkemmin! Instagram huomaa myös, jos ihmiset alkavat viihtyä aiempaa pidempään sisältöjesi parissa, mikä vaikuttaa algoritmeihin.

Onko sinulla enemmän sanottavaa kuin kuvattavaa?
Esimerkki siitä, miten yhdellä kuvalla voi tehdä 9 postausta.
Kuva: @jackijacobs


3. Palapeli auttaa sisällöntuotannossa. Kun suunnittelet kerralla 9 osaa, sinun ei tarvitse miettiä joka päivä, mitä ihmettä seuraavaksi postaisit. Jos alat toistaa yhtä palapeliä kuukaudesta toiseen, voit miettiä jokaiselle osalle oman roolin: ruuduissa 1 ja 2 kerron tuoteuutuuksista, ruudut 3, 6 ja 9 ovat asiakasalautteita, ruutu 4 on behind the scenes -tarina, ruutu 5 on tarjous ja niin edelleen. Palapeleihin voi toki jättää väljyyttä, jotta voit lisätä niihin myös yllättäviä asioita.

Kun taustakuva luo fiidiin yhtenäisyyttä, voi leikitellä tämän palapelin palloilla,
joihin on helppo lisätä ajankohtaisia kuvia.
Kuva: @jjanhone  


4. Palapeli pitää sinut kuosissa – eli brändissä, sillä se auttaa sinua tuottamaan johdonmukaisesti oman brändisi mukaista ja näköistä sisältöä. Valitse palapeliin oman brändisi värit ja muut elementit ja iloitse siitä, että Instagram-tilisi toimii nettisivullesi upotettuna harmonisena osana kokonaisuutta.

Jo se, että käytät aina samaa taustaväriä, tuo fiidiisi ryhtiä.
Kuva: @allarts.id


5. Palapeli on hyvä työväline rakentaa isompia kokonaisuuksia, esitellä vaikka jokin tuoteperhe, kertoa matkatarina tai 9 faktaa jostain aiheesta. 9 ruutua on Instassa pitkähkö kokonaisuus, mutta ei kuitenkaan liian pitkä. Mieti itseäsi: onko sinusta aluksi hauskaa seurata esimerkiksi jonkun organisaation somejoulukalenteria, mutta loppua kohti kyllästyt jo?

Palapelejä, jotka on luonut The Ideas Girl


6. Palapelin ansiosta vanhatkin seuraajasi tulevat entistä useammin sinun profiilisi halutessaan nähdä, miten heidän omassa virrassaan näkemänsä palapelin osa sopii kokonaisuuteen. Ihmiset ovat uteliaita, joten ruoki heidän luontaista uteliaisuuttaan tuottamalla heille kiinnostavaa sisältöä.

Somejulkkis, jonka Instagram-tiliä on lähes mahdoton sanoa:
@kkkkkkkkkkkkkkkkkkkk___kkkkkkk
luo uniikkia fiidiä, jossa hän jakaa kuvia elämästäänPalapelien kanssa voi tietysti tehdä myös virheitä. Pahin virhe on mielestäni se, että tykittää 9 kuvaa putkeen ilman kunnon kuvatekstejä, vain, jotta fiidi näyttäisi siistiltä. Laatu ennen kaikkea, seuraajien aikaa ei saa tuhlata tyhjänpäiväisyyksillä, ja jokaisella postauksella pitää olla merkitys ja mielellään myös hyvä kuvateksti. Täytekuvia voit poistailla vain, jos olet kkkkkkkk...


Mun verkkokaupassa on muuten myytävänä kuusi erilaista Instagram-palapelisettiä. Kuhunkin niistä kuuluu kolme 3*3-palapeliä, eli yhteensä 27 erilaista ruutua. 

No comments:

Post a Comment

Kiva kun kommentoit! Voit kommentoida myös anonyymisti, mutta spammikommentit poistetaan heti kun ehditään.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...