Sunday, October 14, 2018

Pieni ja pippurinen - kuka somessa rockaa?

Kuten melkein kaikki kouluttajat, minäkin räätälöin koulutusmatskuni yleisön mukaan. Teen usein kyselyjä etukäteen, mietin yleisön ongelmia ja miten ne voisi ratkaista ja poimin esityksiini esimerkit, jotka uppoavat heidän toimintaympäristössään. Siksi pidän avoimia koulutuksia kaikista haasteellisimpina, sillä niihin voi osallistua kuka vain, ja siksi on vaikea löytää esimerkkejä, joihin kaikki eri alojen toimijat voisivat samaistua. Viime viikolla kävin Kivijärvellä pitämässä "somen peruskoulutusta" alueen yrittäjille Digipolku-hankkeen kautta ja valmistautuessani koulutukseen pyysin apua verkostoiltani: antakaa vinkkejä yrityksistä, jotka ovat somessa "kokoaan isompia".

Murusesta olen kuullut monesti ennenkin, mutta kun kurkkasin Murusen Facebook-sivua, yllätyin vähän: sivua ei oltu päivitetty syyskuussa vielä kertaakaan. Kesän päivityksistä eniten tykkäyksiä sai tämä ja arvelin sen suosion selittyvän osaltaan tuolla tunteikkaalla runolla, joka sopii kesään ja elämän alkuun:
Kun ihmettelin Kivijärvellä sitä, miksei Murunen postaile enempää, minulle kerrottiin, ettei heidän tarvitse, asiakkaita riittää jonoksi asti ilman someakin. :)

Facebookissa Heli Kauppinen suositteli Viekussa-sivua, jolla on mainio tapa kertoa yrityksenä kuulumisista ja mitä hauskin tuote: mammaloma, eli kotiäideille suunnattu viikonloppuvapaa.

LinkedInissä Jylängin Sanna suositteli Kultaseppä Sanna Hytöstä, Sahikallion Outi sanoi, että "Taffer rokkaa somessa!!" ja Hale Okkonen liputti Ommellisen nimeen.

Ommelliseen olen törmännyt ennenkin, mutta Hytösen Sanna ja Taffer olivat minulle uusia tuttavuuksia.Twitterissä juttelin Someleontti-Sanyan kanssa yksityisviesteissä ja hänen listalla olivat:


  • Elvari -korut: Iloista viestintää ja pinkkiä energiaa! Heillä FB ja IG tehokäytössä.
  • Videopuolella sitten http://eroonjumeista.fi :n Urheiluhieroja Joel Hakala, aloitti yksinyrittäjän Ruskossa ja aina asiakaskeskiössä! 
  • IG:n puolella piristävä esimerkki on Silmusalaatti https://www.instagram.com/silmusalaatti/

Elvari on yksi minunkin suosikkejani: rohkeaa brändäystä, hyvää mieltä ja hauskoja tuotteita ja myös Joel Hakalaa olen aiemminkin käyttänyt esimerkkinä.

Kuten muutkin Sanyan suosikit, myös Silmusalaatin Samuli näyttää tuovan persoonansa hienosti peliin:Kurkkaa lisää esimerkkejä ja pala Kivijärven koulutusmatkusta tästä:

ja kerro sitten lisää hyviä esimerkkejä pienten yritysten rokkaavista somesisällöistä, sillä hyviä sisältöjä kaipaan lisää koko ajan!

Tämän viikon suosikkini varmaan jo arvaattekin ja jaan sen, vaikkei se niin "pieni" olekaan:A post shared by Piilotettu aarre (@piilotettuaarre) onIso kiitos kaikille kysymykseeni jo vastanneille!

No comments:

Post a Comment

Kiva kun kommentoit! Voit kommentoida myös anonyymisti, mutta spammikommentit poistetaan heti kun ehditään.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...