Tuesday, February 14, 2017

Miten Instagramiin luodaan yritystili

Koulutin viime viikon maanantaina Maaseutuverkostolle Instagramin organisaatiokäyttöä. Yritystilit tulivat Instagramiin vasta viime vuonna, joten se on aika uusi juttu monelle.

Yritystilin erot tavalliseen tiliin verrattuna:
  • tili on luokiteltu (sama kuin Facebook-sivusi luokka)
  • tilin ylläpitäjiin voi ottaa yhteyttä (voit antaa sähköpostiosoitteen ja/tai puhelinnumeron)
  • pääsy tiliin liittyviin tilastoihin
  • mahdollisuus markkinoida päivityksiäsi eli luoda Instagram-mainoksia
Koulutuksen jälkeen sain kysymyksen:

Hei Johanna ja kiitos maanantain videokoulutuksesta! Se oli tosi hyvä! Siitä innostuneena me otamme Instagramin käyttöön, mutta siihen liittyen olisikin kysymys. Ehditkö vastata? Eli kirjaduin Instaan omalla profiililla ja olen kohdassa Lisää tili. Miten pääsen valitsemaan meidän Facebook- profiilin, jolle haluaisin luoda Instagram-tilin? 


Minä olen luonut ensin tilini ja muuttanut ne vasta myöhemmin yritystileiksi (koska kyseinen ominaisuus tuli Instagramiin vasta tilien luomisen jälkeen). "Lisää tili" tarkoittaa sitä, että lisäät olemassa olevan tilin oman puhelimesi "tilivalikoimaan". Instagramin ylälaidasta on helppo liikkua eri tilien välillä.Eli luo uusi tili saman sivun alalaidan rekisteröidy-kohdasta. Yritystilille ei kirjauduta "Facebook-tunnareilla" vaan uusilla Instagram-tunnareilla, jotka sinun täytyy nyt luoda. Muista kuitenkin linkittää uusi tili Facebook-profiiliisi, jotta se pääsee käsiksi Facebook-tietoihisi.

Sitten kun olen luonut yritystilin, miten voin lisätä siihen useamman päivittäjän? 

Facebook-sivulle lisätään päivittäjiä, jotka kirjautuvat Facebookiin omilla henkilökohtaisilla tunnareillaan. Instagramin toimintatapa on vähän toinen: he kirjautuvat Instagram-tileille samaan tapaan kuin Twitterissä, eli kaikki käyttävät kirjautumiseen yhteistä tunnaria ja siihen liittyvää salasanaa. Eli kun olet luonut tilin, muuttanut sen organisaatiotiliksi (linkittämällä sen oikeaan Facebook-sivuun), niin kerro tilin salasana työkavereillesi, jotta he voiva lisätä sen oman puhelimensa tilivalikoimaan Lisää tili -kohdasta.

Mahtavaa ensiapua! Kiitos paljon!

Kiitos itsellesi, hyviä kysymyksiä! :)

PS. Yritystili linkitetään Facebook-sivuun asetuksissa Käyttäjätilin kohdassa "Siirry yritysprofiiliin".

PS2. Jos haluat oppia ajastamaan Instagram-postauksia, tsekkaaa tekemäni kolmen minuutin verkkokoulutus.

1 comment:

  1. Miten voin muuttaa yritystilin henkilökohtaiseksi?

    ReplyDelete

Kiva kun kommentoit! Voit kommentoida myös anonyymisti, mutta spammikommentit poistetaan heti kun ehditään.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...