Friday, December 12, 2014

Oulun yliopistossa jaettiin avaimia YouTubeen


Noin vuosi sitten kehittelin uuden tuotteen: Somen avaimet. Yksi sen tavoitteista oli kouluttaa asiakkaideni lisäksi myös minua itseäni ja siksi kutsuin Suomen parhaat asiantuntijat pitäään Piilotetun aarteen kautta YouTube-koulutuksia. Tähän mennessä koulutuksia on pidetty kolme. Kaksi koulutuksista olivat avoimia, tämän viikon maanantaina vedimme koulutuksen ensimmäistä kertaa yhdelle organisaatiolle räätälöitynä. Oulun yliopisto tilasi koulutuksen opiskelijalähettiläilleen, mutta toki koulutuksessa oli mukana myös työntekijöitä. 
Kokeus oli molemmin puolin, niin asiakkaan kuin meidän toteuttajienkin mielestä hyvin onnistunut, sillä tällä tavalla asiakas saa koulutuksesta eniten irti. Esimerkiksi +Toni Nummela saattoi nyt kaivaa YouTube-dataa nimenomaan yliopistojen näkökulmasta - nyt oululaiset tietävät, millaisia juttuja YouTubessa kannattaa tehdä yliopistona.

Myös +Eetu Pesonen ja +Kaitsu Walfrid Rinkinen saattoivat kertoa oman näkemyksensä ja kokemuksensa siitä, mikä toimii nuoreen yleisöön tai mitä hyvää esimerkiksi tutkimuspuolella on jo tehty.

Jännityksellä jäänkin odottamaan Oulun yliopiston seuraavia liikkeittä YouTubessa. :)

Kurkkaa oheisesta Storify-koosteesta päivän aikataulu ja sisältö, parhaita paloja koulutuksen annista, tekemämme video ja paljon paljon muuta.


Pyydä sinäkin tarjous YouTube-koulutuksesta tai ilmoittaudu 20.tammikuuta Kirkkonummella pidettävään koulutukseen!

2 comments:

 1. Kas.. Hienoa että Oulun yliopisto on kouluttanut joitakuita Youtuben käyttöön. Näkyvyytemme siellä ei ole liian suuri.

  Omassa tiedekunnassani (Oulun yliopisto/Kasvatustiede) Youtube on jo kohtalaisen kovalla käytöllä, mm. opiskelijat tuottavat sinne sisältöjä. Youtuben käyttötaidot kuuluvat opettajankoulutuksessa annettavaan tvt-opetukseen

  Tiedekuntamme kanava löytyy täältä: https://www.youtube.com/channel/UCXiKgucoUVd47dPnUrMtrPg

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos kommentista Larux! Twitteristä jo aiheesta juttelimmekin, siksi jäi tämä kommentti kuittaamatta :).

   Delete

Kiva kun kommentoit! Voit kommentoida myös anonyymisti, mutta spammikommentit poistetaan heti kun ehditään.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...