Wednesday, March 21, 2012

Kuinka tehdä kotisivut, osa 2

Yhdessä kaikkien aikojen suosituimmista blogipostauksessani kerroin, miten tein yritykselleni kotisivut. Nyt kun olen todistanut itselleni, että osaan tehdä sivuja, tuli aika siirtyä eteenpäin ja laittaa ammattilaiset hommiin.

Otin siis yhteyttä Trimediaan, joka alunperinkin auttoi minua Wordpressin asentamisen kanssa ja kerroin toiveistani. He saivat luopumaan minut ensimmäisestä ideastani, sparrasivat sivujen sisällön, käytettävyyden ja löydettävyyden kanssa ja suunnittelivat sivulle uuden ulkoasun, jossa otsikkoon oli tullut arkku, josta singahteli laattoja, joissa komeili some-logoja. Toinen hauska idea oli taustalla näkyvä kartta - karttaidea ui lopulta piilotetusta taustakuvasta tuotteistukseen asti.

Seuraavaksi otin yhteyttä Redanredaniin, joka on tehnyt minulle ja Outi Lammille bannerin Nettikahvilla- blogiin. Linda Saukko-Raudalle piirsin toiveeni: arkku, jossa on aarteita (somesta voi saada mainetta, kunniaa ja mammonaa - tai esimerkiksi heijastuksia asiakkaiden ajatuksista) ja josta singahtaisi some-laattoja, arkun viereen lapio sen merkiksi, että someilu käy työstä ja kartta ja kompassi sen merkiksi, että tarvitaan tavoite ja siihen pääsemistä pitää seurata. Selitin hänelle myös millaisia karttoja tarvitsen (olen nyt tuotteistanut koulutukseni ja työpajani reiteiksi, Piilotettu aarre tarjoaa opastettuja löytöretkiä someen) ja millaisia versioita tarvitsen omasta hahmostani.

Uusi ilme siirtyi myös tänne blogiin, Facebook-sivulle, Twitteriin ja tärkeimpiin SlideShare-kalvoihin.

Olen enemmän kuin tyytyväinen uuteen ilmeeseen, se on tuore, raikas, hauska ja leikkisä ja kutsuu asiakkaita mukaan seikkailemaan kanssani. Löytöretkellä voi tapahtua mitä vaan, voimme huomata, että tarvitsemme uuden kartan ja uusia työvälineitä.

Vaikka minulla olikin nyt ammattilaiset apuna, kirjoitin itse sisällöt ja laitoin kuvat paikalleen ja työtä se oli sekin, mutta yksin en kyllä näin ammattimaista jälkeä olisi saanut aikaiseksi, ja ideoistakin olisi moni jäänyt syntymättä.

Ja nyt sivut ovat sitten melkein valmiit (täysin valmiithan ne eivät koskaan saa olla, eihän), pientä hiomista vielä sinne tänne, mutta julkaista ne jo uskalsin. Uskallatko sinä antaa palautetta, korjausehdotuksia tai bugiraportteja?

Edit: kotisivut löytyvät siis osoitteesta piilotettuaarre.fi, käykääs kurkkimassa. :)

4 comments:

 1. Hieno arkku, ja hyvää asiaa. Voi kun useampi yritys käyttäisi ammattilaisia apujoukkoina tai ainakin ottaisivat palautetta vastaan.

  Hienoa!

  ReplyDelete
 2. Wordpress? Sinulla näyttää olevan blogspot eli Blogger

  ReplyDelete
 3. Kiitos Katri kehusta ja muista kommenteistasi. Pidät blogiani teknispainotteisena ja kun laitoit kommenttisi tähän postaukseen, täytyy katsoa tätä kirjoitusta tarkemmin - onkohan se liian tekninen? Täytyypä yrittää seurata kielenkäyttöäni.

  Pidän tietoisesti kirjoituskynnyksen matalana niin tässä blogissa kuin muuallakin somessa. Bloggaan välillä uusista someilmiöistä, välillä jaan löytämäni esityksen tai videon, välillä kerron yritykseni kuulumisia. Mukaan mahtuu myös haastatteluja ja omia kokemuksiani kuluttajana.

  Pelkään, että jos alan liian tarkasti miettiä sitä, millaista sisältöä minnekin pitäisi tai kannattaisi laittaa, rima nousee niin korkealle että viestit jäävät kirjoittamatta.

  Valintatilanteessa käytän siis vähät resurssini mieluummin sisällön tuottamiseen kuin sen suunnitteluun. :)

  ReplyDelete
 4. Mutta kiitos kun pistit minut asiaa miettimään :).

  ReplyDelete

Kiva kun kommentoit! Voit kommentoida myös anonyymisti, mutta spammikommentit poistetaan heti kun ehditään.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...