Thursday, April 10, 2014

Kirjoittelua vieraisiin blogeihin

Rakas Piilotettu aarre -blogini!


Tunnustan: olen käynyt vieraissa.

Pari viikkoa sitten aloitin uuden LinkedIn-blogini. Bloggasin siellä ensiksi LinkedIn:in tarjoamasta uudesta paikasta blogata, kaikillehan tuo paikka ei ole ilmeisesti vielä auennut. Sen jälkeen vuorossa oli bloggaus järjestämästäni YouTube-koulutuksesta (jonka suunnittelu muuten alkoi tiistaina mm. ryhmätyökaluäänestyksellä, kurssilla on kyllä vielä tilaakin).

Tom Laine ohjeisti vähän aikaa sitten, että LinkedIn:ssä kannattaa blogata englanniksi, sillä se on palvelun virallinen kieli ja englanniksi lukijoitakin on paljon enemmän kuin suomeksi.

Ensimmäiset bloggaukseni kirjoitin kuitenkin vaistonvaraisesti äidinkielelläni, kolmesta syystä:

  1. suomenkielisiä bloggauksia tulee olemaan LinkedIn:ssä paljon vähemmän kuin englanninkielisiä, joten niillä on ehkä helpompi herättää suomalaisten huomio
  2. tuotteeni, kuten nyt tuo YouTube-koulutus on suunnattu suomenkieliselle yleisölle, joten tuntuisi aika oudolta kirjoittaa siitä englanniksi
  3. vaikka olenkin täyttänyt profiilini lähinnä englanniksi (suomenkielistä puolta en ole päivittänyt vuosiin), niin tilapäivitykset teen etupäässä suomeksi ja siksi on luontevaa jatkaa samaa rataa bloginkin kanssa. 

Jos joku on vasta harkitsemassa bloggaamista, LinkedIn on varteenotettava vaihtoehto, etenkin jos siellä on jo iso verkosto valmiina. Minullakin oli yhtäkkiä 1111 seuraajaa LinkedIn:ssä, kaikki potentiaalisia blogin lukijoita. Kontakteja minulla on siellä vähän vähemmän, julkisia päivityksiäni (jollaisia päivitykseni aina ovatkin) voi siis seurata myös olematta minun kontaktini. Se, mikä minua tällä kertaa LinkedIn:ssä kismittää on se, etten näe, keitä nuo itselleni vieraat seuraajat ovat.


Viikonloppuna taas kirjoitin Wikimedia Suomen blogiin Wikimedia-konferenssista, jonne olen parhaillaan matkalla. Konferenssin teemana ei ole vähempää kuin Wikimedia-liikkeen tulevaisuus - esimerkiksi Wikipedia-muokkaajien määrät ovat laskussa ympäri maailman ja "jotain tarttis tehdä". Mitä se sitten voisi olla, sitä mietimme Berliinissä loppuviikon ajan.
Kolmas vieras paikka, mihin kirjoitin on nettisivuni, jonne upotin eilisen Suur-Jyväskylän kolumnini, jossa kirjoitin mm. unelmista ja some-staroista. Yleensähän olen julkaissut kolumnit täällä blogissani, mutta nyt saatte vain alla olevan teaserin, käykääs lukemassa loputkin. Tämä oli muuten jo 15. kolumnini, nettisivun avulla pysyn itsekin laskuissa.

Annatko siis anteeksi vieraisiin kirjoittelun, jos ensi viikolla annan sinulle tuomisia Saksasta?


No comments:

Post a Comment

Kiva kun kommentoit! Voit kommentoida myös anonyymisti, mutta spammikommentit poistetaan heti kun ehditään.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...