Monday, May 20, 2013

Etävieraana Fazerilla ja merirosvo aarrejahdissa

Viime viikolla olin jälleen yhteisömanagerikurssilla. Ohjelmassa oli tällä kertaa mm. yritysvierailu Fazerille ja osallistuminen Sometimeen. Ohjelmaan saattoi ihan hyvin osallistua etänäkin, tosin siinä missä muut saivat suunsa makeaksi, minä jäin nuolemaan näppejäni. :P

Kuulimme Fazerin kokemuksia someilusta ja vaikutuimme: kaikki tuntuu olevan hyvissä käsissä ja se, miten fazerilaiset ympäri organisaatiota haluavat olla mukana sisällöntuotannossa on hienoa. Kokeilunhaluakin löytyy, eli "parempi mennä mukaan aikaisessa vaiheessa ja luopua palvelusta jos se ei lyökään läpi kuin odottaa liian pitkään ja olla mattimyöhäisenä palvelua haltuun ottamassa". Siksi Fazer löytyy mm. Pinterestistä. Fazer haluaa aitoon vuorovaikutukseen asiakkaidensa kanssa ja tuntuu siinä onnistuvan.

Piilotetun aarteen tyyliin sopii nyt mitä parhaiten jakaa tämä Merkkari-case, josta Fazerilla oltiin ylpeitä: pienellä budjetilla saatiin aikaan paljon pöhinää paitsi somessa, myös mediassa ja karkkihyllyillä. Tämä (ja muut saman sarjan videot) ovat siis ihan Fazerin omaa tuotantoa, ainoa talon ulkopuolinen taho on tuo merirosvo-näyttelijä. Alla olevassa videossa merirosvo saapuu Suomeen aarrekartan kanssa etsimään merkkareita.


Itse olin kyllä onnistunut missaamaan tämän kampanjan, mutta merkkarien paluusta tulin kyllä hyvin tietoiseksi somessa: Facebook-kaverini kertoivat jääneensä niihin taas koukkuun ja oman maistiaspussini ostettuani kerroin siitä myös Facebookissa. Hyviähän ne olivat, mutta alkuperäistä (vaarallista) kokoa kaipaan yhä. Ihmettelin myös karkeissa olevaa koloa, mutta siihen, kuten reseptin alkuperäisyyteenkin, löytyy selitys Pala Fazeria -blogista.

No comments:

Post a Comment

Kiva kun kommentoit! Voit kommentoida myös anonyymisti, mutta spammikommentit poistetaan heti kun ehditään.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...