Wednesday, January 2, 2013

Tutkijavaihdossa Grazissa

Terveisiä Itävallasta, Grazista! Vietin siellä loppuvuonna 6 viikkoa Virtual Vehiclen vieraana suorittamassa SOITA-hankkeeseen liittyvää tutkijavaihtoani. Vaihdon aikana tutkin sitä, miten sosiaalista mediaa käytetään autoteollisuudessa, erityisesti tuotekehityksessä. Löydökseni ovat mielenkiintoisia, mutta koska ne liittyvät projektiin, joka on vasta suunnittelun asteella, en voi niitä valitettavasti vielä jakaa, mutta toivottavasti kevään aikana voin julkaista jotain täälläkin. Vaihdon aikana bloggasin kuitenkin muutaman kerran Hidden treasure -blogiini, mm. siitä, miten tutkijat voivat sosiaalista mediaa hyödyntää tai miten asiantuntijaorganisaatio voi tehdä PR:ää somessa.


Vaihto oli oikein mukava tapa päättää työsuhteeni Tampereen teknilliseen yliopistoon, 2-vuotinen SOITA-hanke nimittäin päättyi joulukuun lopussa. Vaihdon lisäksi merkittävin SOITA-juttu minulle on CMAD-tapahtuma, jota olen järjestämässä tässä kuussa. TTY:n Rajapinta-lehteen kirjoitin aiheesta vähän ennen joulua, Suur-Jyväskylän Lehteen viime viikolla (julkaisen kolumnin pian blogissakin).DSC_0616
Joulutori Grazissa 2007, Kenich @ Flickr
Graziin oli mukava tutustua alkutalvellakin (lunta oli tosin vain muutamina päivinä), se on Tampereen kokoinen (eli sopivan iso ja pieni), siellä on kauniita rakennuksia, hyvää ruokaa ja toimiva infra. Joulufanina minua ilahduttivat erityisesti joulumarkkinat, -koristeet ja -valot. Graz-vinkkejä aloin koota tänään uuteen Pinterest-tauluuni Ich liebe Graz.

Vaihdon aikana en ehtinyt kauheasti Piilotetun aarteen juttuja (blogia lukuunottamatta) tehdä, joten nyt olen täynnä uutta intoa alkaa toteuttaa vaihdon aikana heränneitä ajatuksia. Esimerkiksi idea some-bingosta syntyi Itävallassa joten aion käyttää sitä jatkossakin koulutuksissani ja työpajoissani.

Uusia ideoita ja tuoretta virtaa sinullekin uuden vuoden kunniaksi!

No comments:

Post a Comment

Kiva kun kommentoit! Voit kommentoida myös anonyymisti, mutta spammikommentit poistetaan heti kun ehditään.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...