Wednesday, November 28, 2012

Somen tietoähky kuriin, osa 7: äänekkäiden hiljentäminen Facebookissa

Viime viikolla kerroin, miten LinkedIn-kontaktien päivityksiä voi piilottaa, joten on luonteva kertoa, miten sama tehdään Facebookissa. Siellä vaihtoehtoja on paljon enemmän, ehkäpä LinkedIn alkaa joskus tulevaisuudessa tarjota myös samantapaisia vaihtoehtoja.

Piilotat Facebook-kaverisi päivitykset esim. painamalla jonkun päivityksen kohdalla kohdasta Hide, jolloin ko. päivitys menee piiloon ja voit valita miten muut saman henkilön päivitykset näkyvät. Saman voit tehdä myös käymällä hänen profiilissaan ja painamalla Friends-kohdasta, jolloin saat esiin asetukset.

(Käytän Facebookia itse englanniksi, koska usein päivitykset tulevat ensin englanninkielisiin profiileihin. Toiseksi ymmärrän termejä paremmin englanniksi, kuin suomeksi käännettyinä)


Läheisiltä ihmisiltä haluat ehkä saada kaikki päivitykset (All updates), vieraammilta riittää ehkä vain tärkeimmät päivitykset (Only Important). Jos et itse harrasta Facebook-pelaamista, sinua ei varmaan muidenkaan pelaamiset kiinnosta, joten saat ne yhdellä valinnalla pois virrastasi. Jos kaverisi taas jakaa paljon suosikkimusiikkiansa ja videoita, ja sinä et jaa hänen musiikkimakuaan, voit piilottaa myös tällaiset päivitykset itseltäsi. Voit myös piilottaa kaikki kaverisi päivitykset valitsemalla Unsubscribe. Mutta kysynpähän vaan: jos et halua saada kaveriltasi mitään päivityksiä, miksi haluat ylipäätään pitää häntä kaverinasi? Kannattaisi ehkä poistaa hänet kokonaan kavereistasi...

Sinulla on siis mahdollisuus rakentaa Facebook-kavereidesi tuottamasta virrasta enemmän itseäsi kiinnostava. Jos sinulla on paljon Facebook-kavereita, asetusten kohdalleen laittamiseen menee toki aikaa, mutta lopputulos ehkä korvaa käytetyn ajan: et missaa tärkeitä päivityksiä, mutta vältät mielestäsi tyhjänpäiväiset jutut.

No comments:

Post a Comment

Kiva kun kommentoit! Voit kommentoida myös anonyymisti, mutta spammikommentit poistetaan heti kun ehditään.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...