Monday, March 26, 2012

Somesta syrjäytyneet / Anna-lehti 12/12

Viime viikon Annassa (ilmestyi torstaina, eli vielä pitäisi kaupoista löytyä) oli juttua sosiaalisesta mediasta. Pihalla somesta - vai elämästä? -jutun näkökulmana oli se, että syrjäytyykö ihminen yhteiskunnasta, jos ei käytä some-palveluja. En minä usko, että ihan heti syrjäytyy, mutta monesta kivasta ja hyödyllisestä asiasta voi jäädä ulkopuoliseksi. Annan lukijapaneelilta kysyttiin, syrjäytyisivätkö he ilman somea: 79% oli sitä mieltä, että oikea elämä tapahtuu livenä, 21% taas sanoi, että ilman somea moni asia jäisi huomaamatta.

Uusi @Annalehti: Pihalla somesta - vai elamasta? Kommentoijan... on TwitpicAnnan lukijat olivat osallistuneet gallupeihin:
68% käyttää Facebookia, sen sijaan Twitteriä vain 6%. Facebookia pidetään hyvänä tapana pitää yhteyttä ystäviin, toisia taas pelottaa se, että "isoveli valvoo". Twitteriä käyttävät pitivät sitä ammatillisen tiedon jakelukanavana. Mutta parissa kohtaa juttua tuli ilmi, millainen mielikuva palvelusta on niillä, jotka eivät itse twiittaa: "olisi rasittavaa jatkuvasti raportoida omaa elämää" ja "mitä ihmeellistä miehelleni on voinut sattua yön aikana, kun heti aamulla pitää mennä Twitteriin raportoimaan". Minulla on sellainen tuntuma, että omaa elämää raportoidaan paljon enemmän Facebookissa. Mutta eivät sielläkään kaikki kaikkea raportoi... Vain 16% koki addiktoituneensa Facebookiin tai Twitteriin. Facebookissa vierailtiin seuraavasti:
  • monta kertaa tunnissa, 5%
  • monta kertaa päivässä 39%
  • kerran päivässä 28%
  • muutaman kerran viikossa 17%
  • harvemmin11%
Lukijoilta gallupoitiin myös, ovat he harkinneet somen käytön lopettamista. 66% ei ole, 24% harkitsee tauon pitämistä, 6% harkitsee kokonaan lopettamista ja 4% on jo lopettanut kokonaan. Nii-in, tässä tulee taas ilmi se, että some=Facebook. Sillä kuinka moni oikeasti pystyy (tai haluaa) lopettaa kokonaan some-palveluiden käytön? Että tästä edespäin en lue enää Wikipediaa tai katso YouTubesta videoita? Tai jos etsin tietoa jostain tuotteesta, niin hyppään Google-tuloksissa blogien ja keskustelufoorumien yli?


Minä annoin juttuun asiantuntijakommentteja, joista osan kirjasin yritykseni Facebook-sivulle.

Luitko sinä Annan juttua, ja jos, niin mitä mieltä siitä olit?

No comments:

Post a Comment

Kiva kun kommentoit! Voit kommentoida myös anonyymisti, mutta spammikommentit poistetaan heti kun ehditään.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...