Tuesday, March 6, 2012

Miten vaihdetaan Facebook-sivun nimi?

Nyt, kun Facebook-sivuillakin on Timeline, on hyvä aika tuunata sivuja muutenkin. Minä olen piakkoin uusimassa Piilotetun aarteen netti-ilmettä ja samaa on liikkeellä muutenkin, yrittäjäkaverini kysyi, miten Facebook-sivun nimeä muutetaan.

Ensinnäkin, sivun nimi on eri asia kuin sivun osoite. 

Facebookissa yritykseni löytää lyhytosoitteesta facebook.com/piilotettuaarre, mutta sivun nimi oli vielä viime viikolla sama kuin yritykseni virallinen nimi: "Hidden treasure - Piilotettu aarre", kun se nyt on "Piilotettu aarre". Lyhytosoitteen organisaatiolle saa käyttöön vasta sitten, kun sivulla on 25 tykkääjää.

Mutta kun tein Lievestuoreen partiolaiset -sivun (non-profit organization), niin lyhytosoitteen (http://www.facebook.com/vuorenviesti) sai käyttöön heti. Sivun tyyppi siis vaikuttaa lyhytosoitteen saamiseen.

Sivun nimessä taas rajana on 99: sivun nimeä voi muuttaa vain, jos tykkääjiä on alle sata. Viime viikolla Hidden treasure - Piilotettu aarre -sivulla oli 125 tykkääjää. Saadakseni käyttöön lyhyemmän nimen, tein jotain kummallista: pyysin kavereiltani apua: voisitteko lakata tykkäämästä yrityksestäni :D. Kerroin heille toki syynkin, ja sanoin, että kunhan olen nimen muuttanut, saa sivusta taas ruveta tykkäämään. Kun olin, kovalla työllä, saanut 26 kaveria epätykkäämään sivusta, vaihdoin sivun nimen. Miten se sitten tapahtuu?

No, mennään sivun asetuksiin (Edit page) ja otetaan sieltä kolmas kohta (Basic Information) ja vaihdetaan kohtaan Name haluttu nimi ja tallennetaan. Helppo nakki.

Nyt kun siis hävitin sivuni nimestä Hidden treasure -osion, siirrän samalla englanninkielisen aineistoni toiselle sivulle, jonka nimi on Hidden treasure. Nyt sinne menee lähinnä Hidden treasure 2.0 -blogini päivitykset, jatkossa sinne voi tulla jotain muutakin. You are welcome to like it too ;). 


4 comments:

 1. Itse en ymmärrä, miksi Facebook-sivun nimeä ei voi vaihtaa, jos tykkääjiä on yli sata. Loin vast'ikään Nörttitytöille Facebook-sivun (fanisivuna) ja ainakin luomisvaiheessa Facebook uhkaili raivokkaasti, että sivulle on sitten parempi valita hyvä nimi, sillä sitä ei voi vaihtaa ENÄÄ KOSKAAN. Ihmeellistä ehdottomuutta.

  Ps. En myöskään tajua, miksi Google+:n profiilinimen on pakko olla kaksiosainen.

  --
  Anitta Kiviranta

  ReplyDelete
 2. Facebookin urlia ei voi vaihtaa, mutta sivun nimen siis voi, jos faneja on alle sata. Tässä on kyllä ihan hyvä idea takana: jos 100 000 henkeä vaikka tykkää ensin "Mikael Grandlundkin ilmaveivistä" ja sivun nimeksi muutetaankin "Sauli Niinistö presidentiksi" tai "Rakastamme Putous-Leenaa", niin jollain menee nenä solmuun... :)

  Ja oisko toi Google+-profiili henkilöprofiili ja henkilöillä on yleensä etu- ja sukunimi. :)

  ReplyDelete
 3. Katsoin juuri samaa asiaa ja lienee taas muuttunut: nyt Facebook sanoo, että jos faneja on alle kaksi sataa, niin nimenvaihto onnistuu.

  ReplyDelete

Kiva kun kommentoit! Voit kommentoida myös anonyymisti, mutta spammikommentit poistetaan heti kun ehditään.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...