Wednesday, February 8, 2012

Pinnaatko jo Pinterestissä?


Vitsit, että olen innoissani. Olen ollut Pinterestissä noin kuukauden, mutta nyt kun olen ehtinyt perehtymään siihen paremmin, tunnen, että tässä on jotain, joka mullistaa sosiaalisen median.

Facebookissa olemme oppineet jakamaan meitä kiinnostavia linkkejä. Facebookin ongelma vain on se, että meitä kiinnostavat eri asiat kuin ystäviämme. Facebookista puuttuu sosiaalinen objekti. Tokihan se sieltäkin kaivamalla löytyy, on erilaisia ryhmiä ja sivuja, joiden ympärille kerääntyy samasta asiasta innostuneet, kuten viime aikana esim. niinistöläiset ja haavistolaiset. Mutta uutisvirtamme on hyvin sekavaa, emme itse pääse valitsemaan, mistä kaverimme meille puhuvat. Toki jotain pelejä voi laittaa estolistalle, mutta tavallista sisältöä ei. Itse voin valita, että tämä päivitys menee vain nukkekotiharrastajakavereilleni, mutta mistä oikeasti tiedän, ketkä ovat aiheesta kiinnostuneita? Joku on lopettanut harrastuksen, joku toinen on juuri alkanut asiasta haaveilla. Ja siksi jätänkin usein tämän mahdollisuuden käyttämättä.

Twitterissä on sama ongelma. Minulla ja henkilöllä y on yhteinen mielenkiinnon kohde x. Mutta jos y twittaa enimmäkseen HeiaHeia- ja Foursquare-päivityksiä, en ala häntä koskaan edes seuraamaan.

Pinterest on palvelu, johon kerätään linkkejä. Linkinjakopalveluja (esim. Delicisous ja Diigo) on ollut ennenkin, mutta siinä missä ne ovat olleet tekstipohjaisia, Pinterest käyttää kuvia. Ja kiireisiä kun olemme, tykkäämme mieluummin silmäillä kuvia kuin tekstejä. Silmänruokaa sitä olla pitää ja nopeus on valttia. Ja nyt meillä on mahdollisuus valita, mitä oikeasti seuraamme. Voin seurata kaikkea mitä ystäväni tekee, tai valita asiat, joita häneltä seuraamme.

Ystäväni Hanna on innokas pinnaaja, joka pinnaa mm. värien mukaan, nukkekoteja, sisustuksia, taloja, virkkausta, kakkuja, taloja jne. Hänellä on 29 ihanaa taulua, mutta omalle seinälleni en halua kaikkea ottaa, kun kerrankin saan itse valita mitä etusivullani milloinkin näen: tänään pilkullista, huomenna ehkä pinkkiä.

Siksi aionkin käydä kontaktini tarkasti läpi ja valita heiltä seurantaan vain ne taulut, joista olen oikeasti kiinnostunut. Suloisia eläinkuvia ja aforismeja tulee jo tarpeeksi vastaan Facebook-virrassani, joten Pinterestissä niitä ei tarvitse enää seurata.

Maanantaina tein taulun Mini treasures wikilleni ja otin siihen muutaman ihmisen pinnaajakaverikseni. Alle kahdessa vuorokaudessa taululle on tullut yli 200 pinnausta ja yli 50 seuraajaa! Wau!

Ai mikä se Pinterest sitten on? Perustietoja blogiartikkelista, josta tuo alun kuva on pinnattu:
 • perustettu 2010
 • hurjassa nousussa, 1,6 miljoonaa käyttäjää 09/2011, joulukuussa jo yli 7 miljoonaa
 • tuo jo yritysten sivuille ja blogeihin enemmän liikennettä kuin YouTube, Google+ ja LinkedIn yhteensä (lähde: report

3 comments:

 1. Hihii, en ollut osannut ajatella huvitustani tuolta kannalta. Itselle se näyttäytyy "työkaluna", muistikirjana ja tosiaan ajantappajana eikä niinkään jakamisena, vaikka sitähän se on.

  t.Hanna

  ReplyDelete
 2. Vov, munkin täytyy varmaan lähteä tähän mukaan. Aikaisemmin olen ajatellut Pintrestistä kuullessani, että no tähän en sekoa, muutenkin on jo turhan monta sosiaalista mediaa käytössäni, mutta tämä postaus sai kyllä kiinnostumaan!

  ReplyDelete
 3. Minä taas kaipaan Hanna tuohon palveluun vähän yksityisyyttä, olisi kivaa pitää joitain haaveitaan omana, eikä jakaa kaikkea kaikille. Ehkä sellainen ominaisuus tuleekin myöhemmin, bugejahan tuossa palvelussa vielä on.

  Ja Anitta, tervetuloa pinnaamaan, mutta varoitan jo etukäteen: se on hyvin koukuttavaa!

  ReplyDelete

Kiva kun kommentoit! Voit kommentoida myös anonyymisti, mutta spammikommentit poistetaan heti kun ehditään.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...