Wednesday, August 10, 2011

Referral Key, uudet asiakkaat ja liidisopparit

Bloggasin tästä juuri enkuksi, mutta haluan kertoa samasta asiasta myös suomeksi. Sain tänään mailia, jonka otsikko oli kovin spämmimäinen:
Are you taking on new clients?

No kuka yrittäjäpä ei haluaisi?

Viesti oli myös todella epäilyttävä ja spämmitutkani nytkähti melkein ääriasentoon, mutta koska NN jolta kutsu tuli on arvostamani henkilö, piti vähän googlailla.

Hi Johanna,

If you're taking on new clients, I'd like to include you in my private referral network to send you business leads through Referral Key.

Please accept my invitation below. Thanks!

Best,
NN
Company Name
City
+358...

View invitation from NN

"The new, fast growing networking website is using the power of communication to help small businesses build powerful referral networks online." - Boston Business Journal

If you do not wish to receive this type of email from Referral Key, please click Unsubscribe.

Referral Key on tarkoitettu pienille yrityksille liidien välittämiseen luotetuille ihmisille. He asettavat liidipalkkioita, joten palvelulla on mahdollisuus hankkia paitsi uusia asiakkaita myös rahaa muille annetuista liideistä. En tästä oikein innostunut, sillä teen tätä jo muutenkin ilman erillistä some-palvelua, autan kavereita ihan oma-aloiteisesti - jos joku kysyy multa vaikka webbisivujen tekijää, Venäjän markkinoiden osaajaa tai SEO-optimoijaa, tiedän kyllä keitä suosittelen - ja teen sen ilman palkkiota.

Mutta ei minulla kahdenvälisiä liidisoppareitakaan vastaan mitään ole.

Jos siis haluat, että suosittelen asiakkailleni tekemääsi some-alustaa tai -palvelua, ota yhteyttä. Kun olet esitellyt tuotteesi minulle ja saanut minutkin siitä innostumaan, alan esitellä sitä asiakkailleni silloin, kun tuote sopii heidän tarpeisiinsa - ja saan myyntityöstäni liidipalkkion. Ja päinvastoin, kun sinä suosittelet minun koulutuksiani, konsultointejani tai sisällöntuotantopalvelujani omille asiakkaillesi, minä maksan liidipalkkion toteutuneista kaupoista sinulle. Vaikka tämmöiseen soppariin liittyykin rahaa, niin kumpikaan meistä ei tätä pelkästä rahasta tekisi, sillä meillä on pelissä oma maineemme, jota emme niin vain halua vaarantaa suosittelemalla jotain, mihin emme itse usko.

Joten sanon vielä toistaiseksi ei kiitos Referral Key:lle (joka on muuten perustettu jo vuonna 2007 - joten miksihän en muista siitä aiemmin kuulleeni?), tyydyn LinkedInin suosituksiin ja liideihin, joita vaihdamme pöydän alta ystäväyrittäjältä toiselle :).

No comments:

Post a Comment

Kiva kun kommentoit! Voit kommentoida myös anonyymisti, mutta spammikommentit poistetaan heti kun ehditään.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...