Monday, November 29, 2010

Facebook-tutkimus / Yritykset

Zeeland julkaisi perjantaina tukimuksen Faceookin käytöstä. Tutkimuksessa oli kaksi osaa:
- Kvalitatiivisessa tutkimuksessa oli kaksi ryhmäkeskustelua (Helsinki syyskuu 2010)
- Kvantitatiiviseen tutkimukseen osallistui netin kautta 711 18-60-vuotiasta vastaajaa, joista 501:llä oli Facebook-profiili. Lopuilta kysyttiin syitä pysyä poissa Facebookista. (lokakuu 2010)

Tutkimuksessa tuli ilmi mm. se, että nuoremmilla käyttäjillä, joille Facebook on yhteisöllinen aktivismin ja nopean tiedonvälityksen ja yhteydenpidon väline, on keskimäärin enemmän Facebook-kontakteja kuin vanhemmilla, jotka arvostavat yksityisyyttään. Yritysten tai tuotteiden merkitys onkin suurempi nuoremmissa ikäryhmissä, mutta yleisesti Facebookin merkityksen yritysten markkinointikanavana uskottiin kasvavan. Hyvät Facebook-sivut sisältävät "jatkuvaa reagointia ja ajankohtaisuutta, rohkeutta ja tuttavallisuutta".

Tykkään tällä hetkellä yli 150 Facebook-sivusta. Tykkääminen on kohdallani vähän huono termi, sillä oikeasti minä "seuraan" tai "tarkkailen" suurinta osaa sivuista ja vain harvoista oikeasti "tykkään". Määrä on suuri, sillä seuraan sivuja osana työtäni, tutkimuksen osallistujista 67% tykkäsi 1–20 sivusta, 16% ei tykännyt mistään ja loput 16% tykkäsivät yli 20 sivusta.

Itseäni on alkanut kyllästyttää sivujen "pakolliset kilpailut" ja samaan johtopäätökseen voisi tulla tutkimuksenkin perusteella. Sen mukaan alle puolet piti Facebook-sivuilla tärkeinä tarjouksia, mutta kilpailuista innostui vain kolmannes. Sen sijaan vain 16% alkoi tykätä jostain yritysten sivusta kilpailujen tai tarjousten takia.

No miksi tykkää-nappia sitten painetaan? - viestitäään omia arvoja
- osoitetaan tukea
- huvitellaan
- tiedon vaihto ja palautteen anto

Olisipa kiva tietää mistä sivuista te oikeasti tykkäätte. Itse tykkään nykyään mm. seuraavista sivuista:

* Porin ikkuna, jossa on ajankohtaisia ja ihmisläheistä tarinointia Porista ja porilaisuudesta
* LinnaBikeShop, Minnan (johon muuten tutustuin Nokian blogien kautta) uusi pyöräverstas juttelee yrityksen perustamisen vaiheista ja pyöräilystä yleensäkin
* Ordinare, jossa Twitter-kamuni Maria kirjoittelee siitä, miten saada kotiin järjestystä, tilaa ja vapautta.

Saapa nähdä miten itse onnistun oman yrityksen sivuni kanssa :).

No comments:

Post a Comment

Kiva kun kommentoit! Voit kommentoida myös anonyymisti, mutta spammikommentit poistetaan heti kun ehditään.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...