Tuesday, August 2, 2022

Kiinnitettyjä postauksia vihdoin myös Instagramiin


Viime viikkoina Instagramin muuttumisesta TikTok-klooniksi on ollut paljon puhetta ja nyt näyttää siltä, että Instagram on ainakin väliaikaisesti taipunut yleisön tahtoon. 

En ole järin innostunut reelseistä eli keloista, mutta yhdestä kesän Instagram-muutoksesta innostuin kovasti: Instagramiin saa vihdoin tehtyä ns. kiinnitettyjä postauksia, samaan tapaan kuin Twitterissäkin. Twitterissähän voi ensimmäiseksi kiinnittää ns. tärkeimmän twiitin (tai twiittiketjun), jonka haluaa profiiliasi tutkivien ensimmäiseksi huomaavan.


Nyt tämä ominaisuus on siis kopioitu Instagramiin ja kesän hiljaisina viikkoina pistin homman kuntoon kahdella tililläni.

Tässä esimerkit:

@jjanhone-tili on tarkoitettu mun kansainvälisille kontakteille ja sitä kautta saan usein myös kyselyjä Wikipedia-päivityksistä. Mutta koska käytän tiliä myös erilaisiin kuvahaasteisiin, Wikipedia-postaukseni tahtovat hukkua niiden joukkoon. Kävin siis läpi tilini tärkeimpiä postauksia ja kiinnitin ne tilin alkuun. Kiinnitettyjä postauksia voi olla 1-3 kpl ja minä päätin käyttää koko ylärivin:

Siinä missä saatoin hyödyntää vanhoja hyviä postauksia henkilötililläni, yritystililläni tilanne oli kinkkisempi. Koska kiinnitetyt postaukset nousevat vanhalta paikaltaan tilin alkuun, @piilotettuaarre-tililleni rakennettu iso palapeli olisi mennyt siirtelyiden myötä rikki. Ai mikä ihmeen palapeli?

No esimerkiksi
* joka toinen postaus on valkoinen
* joka kuudes postaus on musta
* joka kuudes postaus on vaalean sininen
* joka kuudes postaus on vaalean keltainen
* ja 2/3 postauksista sisältää sinisiä palloja 

Tämä palapelin rakentaminen on tietysti ihan mun omaa harrastenuisuutta, mutta se tekee ison vaikutuksen tililläni ensimmäistä kertaa vieraileviin. Ja koska palapelin rakennus on mielestäni myös hauskaa, käytän siihen mielelläni aikaani.

Koska en siis halunnut nostaa vanhoja postauksia kärkeen, julkaisin heinäkuun hiljaisina viikkoina uuden "yläbannerin", joka muodostuu kolmesta postauksesta. Ja koska olen palapelihullu, tein näistäkin postauksista palapelin. Postauksissa esittelen itseni ja yritykseni palvelut.Käytännössä kiinnitys tapahtuu näin: 

 • klikkaa postauksen vierestä kolmea pistettä
 • valitse kohta "Kiinnitä profiiliisi"


Miten muuten kiinnitettyjä postauksia sitten voisi hyödyntää kuin itsensä tai yrityksensä esittelyyn?

 • FOB-tuttuni ovat nostaneet tilin kärkeen esimerkiksi näyttelyilmoituksia, jotta tärkeä uutinen on helposti löydettävissä
 • MTVuutiset, joka julkaisee päivittäin jopa 5-6 postausta, on tällä hetkellä nostanut kärkeen uutisen, johon se kaipaa kommentteja yleisöltä
 • tilin ns. hittipostauksia voisi myös kiinnittää kärkeen
 • omalla "salatililläni" taas nostin kärkeen postauksen, joka muistuttaa minua tärkeästä henkilökohtaisesta tavoitteestani. Kun kuva tulee joka kerran vastaan, kun käyn tililläni, tavoitekin pysyy kirkkaana mielessäni. 


Oletko sinä jo hyödyntänyt kiinnityksiä? Kerro kommenteissa miten! Ja linkki olisi  tietysti kiva yllätys! :)

2 comments:

 1. Näyttelyilmoituksia oon jo kiinnittänyt, ehkäpä muitakin julkaisuja tulevaisuudessa 😊

  ReplyDelete
 2. Jee, peukut näyttelyille! :) Minäkin olen muuten osallistunut muutamiin näyttelyihin - nukkekotimineilläni :). Mutta silloin mulla ei kyllä ollut vielä Instagramia käytössä. Saas nähdä milloin sitä taas pääsisi näyttelyä järkkäämään.

  ReplyDelete

Kiva kun kommentoit! Voit kommentoida myös anonyymisti, mutta spammikommentit poistetaan heti kun ehditään.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...