Thursday, October 3, 2019

Syyskuun luetuimmat Wikipedia-artikkelit ovat vain elämää ja kuolemaa

Aloin tänä vuonna seurata aiempaa tarkemmin sitä, mitä suomalaiset Wikipediasta lukevat. Melkein päivittäin julkaisen edellisen päivän luetuimmat artikkelit Twitterissä ja kerran kuukaudessa katson edellisen kuukauden hitit.

Syyskuun top-sata-listan täyttävät Vain elämää -artikkelit. No, on siellä muutakin, esimerkiksi kuolemaa, mutta minut kyllä aidosti yllätti se, että Lauri Tähkä oli kuukauden kiinnostavin henkilö, hän keräsi jopa hopealle päässyttä Greta Thunbergiä enemmän lukijoita. Greta oli muuten puheensa jälkeen ykkösenä enkkupediassa ja pääsi sielläkin komeasti top-5:een. Tässä muuten globaali top-10:

RankPage


1


2


3


4


5


6


7


8


9


10Globaalista tuli mieleeni, että yllättävän harvat suomalaiset firmat kiinnittävät huomiota siihen, miltä heidän käyntikorttinsa maailmalla, eli heistä kirjoitettu Wikipedia-artikkeli, näyttää. Minä päivitän Wikipediaa myös englanniksi, vaikka toki vielä eniten suomeksi. Joidenkin asiakkaiden kanssa olemme kuitenkin miettineet jo myös muita kieliversioita suomen ja enkun lisäksi :).

Se, että pääsen vaikuttamaan näin konkreettisesti Suomi-kuvaan Wikipedian kautta on minusta valtavan hieno juttu ja siksi soisin, että entistä useampi yritys pyytäisi siihen minulta apua. Tilattujen Wikipedia-päivitysten lisäksi myös opetan ihmisiä päivittämään Wikipediaa myös itse, niin etäkoulutuksissa kuin tilauskoulutuksissakin.

Sinebrychoffin taidemuseossa pidetään muuten Lucas Cranachin inspiroimana Wikipedia-työpaja keskiviikkona 6.11. kello 16-20. 


Työpajaan on vapaa pääsy, joten jos kiinnostuit, seuraa viestintääni, niin ilmoitan, milloin pajaan voi ilmoittautua.

Mutta nyt päästän sinutkin tutkimaan top-sata-listaa. Koko listan löydät täältä.

Syyskuun 2019 luetuimmat Wikipedia-artikkelit by jjanhone

No, oliko yllätyksiä? Bongasitko muuten yhtään aihetta, joka EI olisi ollut median meille tarjoilemaa?

No comments:

Post a Comment

Kiva kun kommentoit! Voit kommentoida myös anonyymisti, mutta spammikommentit poistetaan heti kun ehditään.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...