Wednesday, December 27, 2017

Vuoden 2017 luetuimmat bloggaukset

Perinteiseen tapaan julkaisen taas listan vuoden luetuimmista bloggauksistani. Ja perinteiseen tapaan tälläkin kertaa listalla on monia klassikoita vuosien takaa, mikä todistaa blogin pitkän hännän. Kuka muka lukee Facebook-päivityksiä, joita olen tehnyt vuosia sitten? Bloggaukset eivät kuitenkaan vanhene samalla tavalla kuin muut somesisällöt.

Vuoden suosituin bloggaus ei yllättäen liity someen, vaan nytkin ajankohtaiseen bullet journal-kalenteriin. Mainostin bloggauksessa bujoiluun liittyvää Pinterest-tauluani, johon on tainnut bloggauksen ansiosta muutama seuraaja tulla.>Seuraavaksi suosituin postaus on sen sijaan jo lähes 5 vuotta vanha (!) ohje siitä, miten LinkedInissä kurkitaan salaa muiden profiileja. En muuten itse suosittele salaa kurkkimista. Bloggauksen suosiota selittää varmaan se, että tänä vuonna tuli vihdoin täyteen miljoonan suomalaisen LinkedIn-käyttäjän raja, eli uusia käyttäjiä riittää vieläkin.

Tilastokeskuksen uuden selvityksen mukaan LinkedIn on erityisesti korkeakoulutettujen ihmisten palvelu:Kolmanneksi suosituin kirjoitus neuvoo, miten Instagramissa saa seuraajia. Kyseiseen bloggaukseen on upotettu Instagram-kysely, johon on vastannut jo 1255 ihmistä. Tapaninpäivänä kyselyyn vastasi 20-29-vuotias nainen, joka seuraa siellä yrityksiä ja julkisuuden henkilöitä saadakseen inspiraatiota. Inspiraatiota moni muukin vastaaja Instagramista hakee ja sitä minäkin siellä haluan jakaa, ja tuntuu siltä, että olen siinä myös onnistunut.

 
Repostaan ja jaan muiden tuottamaa inspiroivaa sisältöä yritystililläni #piilotettuaarrehyväksyy-häsällä. Repostaamisetiketistä kerronkin seuraavaksi luetuimmassa postauksessani, sitä seuraavassa taas siitä, miten Instagramiin perustetaan yritystili. Yritystili ei muuten maksa mitään, mutta edellyttää sitä, että perustajalla on aiheeseen liittyvä Facebook-sivu. Yritystilin omistaja pääsee käsiksi statistiikkaan (ks. yllä), mutta epäilen, että Instagram myös rankaisee yrityssivuja pienemmällä näkyvyydellä.

Seuraavaksi luetuin postaus käsittelee myös tilin perustamista, mutta sitä, miten se tehdään Twitteriin ja millainen tunnus sinne kannattaa valita. Tunnusta voi muuten myöhemminkin muuttaa, jos aluksi on tullut valittua huono nimi. Suosittelen sitä, että Twitterissä ja Instagramissa olisi sama tunnus, minulta löytyy molemmista @jjanhone ja @piilotettuaarre-tilit.

Top-10-listan lopusta löytyy myös lisää ohjeita:
miten LinkedInissä jaetaan linkki
8 vinkkiä hyvään LinkedIn-profiilikuvaan
21 vinkkiä Snapchatiin

Alexa-tilastoja tutkitaan Suomen suosituimmat nettisivut -postauksessa. Alexa muutti tänä vuonna toimintaansa niin, että entisen sadan suosituimman sivun sijaan se näyttääkin vain 50. Pah! No, jjatkan silti asian seuraamista.

Ensi vuonna luvassa taas lisää ohjeita ja muita somepostauksia. Onnellista uutta vuotta sinulle, blogini lukija!

No comments:

Post a Comment

Kiva kun kommentoit! Voit kommentoida myös anonyymisti, mutta spammikommentit poistetaan heti kun ehditään.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...