Wednesday, November 9, 2016

Somen avaimet: Tarinavideot

Nyt kun CMADFI-ilmoittautumisen alku on jo aika lähellä, on hyvä aika kertoa sen kylkeen rakentamastani uudesta koulutustapahtumasta. Minultahan on monena vuonna pyydetty, että CMADFI olisi kaksipäiväinen. Huh, ihan niinkuin päivässäkin ei olisi kova järjestäminen! No ei se ole hullu, joka pyytää ja jos yrittäjältä pyytää, niin ennen pitkää hän myös vastaa yleisön toiveisiin.

Eli maanantaina 23.1.2017 Tampereelle kokoontunee satoja yhteisömanagereja CMADFI-tapahtumaan. Ja osa heistä jää Tampereelle seuraavaksikin päiväksi, sillä 24.1.2017 järjestän siellä Somen avaimet -koulutuksen. Seminaaripäivän ja koulutuspäivän väliinkin olen järjestänyt kivaa ohjelmaa - nimittäin CMADFI-tapahtuman jatkot Tampereen Työväen Teatterilla, jossa livetwiittaamme Mielensäpahoittajan Suomi -näytelmän harjoitukset - viikko ennen ensi-iltaa!

Konseptoin jo muutama vuosi sitten Somen avaimet -koulutukset. Tähän mennessä olen pitänyt YouTubeen keskittyneitä koulutuksia ja miettinyt, mikä olisi sarjan seuraava askel. Juteltuani tänä syksynä asiakkaideni kanssa asia on valjennut minulle: nopealle videontuotannolle on iso tarve. Videoitahan ei tarvita enää vain YouTubeen, vaan melkein joka paikkaan: Facebookiin, Twitteriin, Instagramiin, Snapchatiin, Periscopeen. Ja jostain luin hiljattain, että myös LinkedIniin on tulossa livestriimaus... Teknisesti videoita on aika simppeliä tehdä, sen kun ottaa kännykän käteen ja alkaa kuvata. Mutta miten kuvata sellaisia videoita, joissa on jokin idea, tai videoita, joista muodostuu yhtenäinen sarja? Videoiden käsikirjoittaminen on taito, jota kaikilla yhteisömanagereilla ei vielä ole.

Tarinavideoihin olen kutsunut kaksi kouluttajaa, tarinallistamisesta meille kertoo Tarinakoneen +Anne Kalliomäki ja videoiden muokkaamiseen ja eri somepalveluihin tuottamiseen mm. YouTube-laskurin isä +Toni Nummela.

Selaa ensin koulutusesite:ja lue sitten lisää koulutuksesta. Koulutuksen vastaanotto on ollut jo hyvin innostunutta. :)

No comments:

Post a Comment

Kiva kun kommentoit! Voit kommentoida myös anonyymisti, mutta spammikommentit poistetaan heti kun ehditään.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...