Friday, July 1, 2016

Lola, julkkiksena somessa

Kesällä on enemmän aikaa lukemiseen ja siksi tartuin taannoin kirjastoreissulla Lolan Odosogan elämäkertaan. Lola jos joku on osannut brändätä itsensä, joten ajattelin, että hänen tarinastaan saan hyviä juttuja myös syksyn työntekijälähettiläs/henkilöbrändäyskoulutuksiin.

Vahvan henkilöbrändin tulee jollain tavalla erottua kilpailijoista. Lolan valttikortti oli eittämättä hänen ihonvärinsä, mutta myös hänen tanssitaustastastaan oli paljon hyötyä. Kirjassa Lola sääli kanssakilpailijoitaan, kun missikisoihin oli sinä vuonna otettu poikkeuksellisen paljon tanssiosuuksia. Kun vain kahdella finalistilla oli tanssikokemusta, muut näyttivät eittämättä heidän rinnallaan kömpelöiltä.


"Jossain vaiheessa ymmärsin, että koska joka tapauksessa olen erilainen, minun ei tarvitse koko ajan ajatella mitä muut ajattelevat tempauksistani. Ja ettei itseään tarvitse aina ottaa niin vakavasti."

Samaahan Sampo Kaulanenkin haastattelussani totesi:Ärrävikahuuteluista Lola pääsi, kun päräytteli räiskyvästi rrrapeassa Don Rrrapello -pitsamainoksessa - ja sai ihailua kaupan päälle. Omasta erilaisuudesta kannattaa ottaa ilo irti.

Rooleja kannattaa siis välttää, mutta eri tilanteissa käyttäydytään eri tavalla. Esimerkiksi jos asiakas tulee kuivaamaan kätensä paitaasi, suhtaudut asiaan rauhallisemmin, kuin jos olisit vapaa-aikaa viettämässä.Lola on pitänyt kavereihinsa yhteyttä pitkälti Facebookin avulla, pitkien työputkien jälkeen kun ei viitsi hylätä perhettä enää vapaa-ajan vuoksi. Lola vietti synttäreitään keskiviiikkona (myöhästyneet onnnittelut, jos tänne eksyt!), ja pyysi synttärilahjaksi sitä, että saisi onnittelut seinälleen inboksin sijasta (#inboxtukossa).
Kirjassa Lola kertoi, millaisia tukkeita hänen inboksiinsa tulee. Esimerkiksi hänen tuttunsa toimittajaksi opiskeleva poika oli ensin pitkään mankunut kuvaa Lolan varpaista ja kun ei sitä saanut, lähetti "kostoksi" kuvan omasta "taikasauvastaan".

Muunkinlaista kiusaa Facebookisssa tapahtuu: Lola lisätään kaikenlaisiin epämääräisiin ryhmiin.


Kun jaoin kuvan Twitterissä, siitä syntyi mielenkiintoinen keskustelu.No comments:

Post a Comment

Kiva kun kommentoit! Voit kommentoida myös anonyymisti, mutta spammikommentit poistetaan heti kun ehditään.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...