Tuesday, April 12, 2016

Twitter-chatissa puhutaan Instagramista 25.4.16

Olet varmaan huomannut jo, että järjestän kerran kuukaudessa Twitterissä chatin, jonka aiheet ovat jotenkin yhteisömanageria kiinnostavia. Viime chatissa Tiina Rantakoski ehdotti seuraavaksi aiheeksi Instagram-mainontaa, josta hän on tekemässä gradua. Mainonta on tietysti yksi oleellinen osa Instagramia nykyään, mutta minua kiinnostaa myös se, miten Instaan rakennetaan yhteisö ja miten organisaatio voi tehdä sisällöistään yhteisöllisiä.

Olen kysellyt suomalaisten Instagramin käyttäjien suhtautumista organisaatioiden instailuun, kuten viimeksi bloggasin. Seuraavassa chatissa hyödynnetäänkin kyselyn tuloksia. Sinäkin voit orienteoitua chattiin vastaamalla kyselyyn.

Chatti järjestetään perinteiseen tapaan kuukauden neljäntenä maanantaina kello 14-15, joka on tällä kertaa 25.4. Ennen chattia ehdit käydä myös lounaalla yhteisömanagereiden kanssa, sillä samana päivänä aloitamme #cmadfilounaat, joita järjestetään ainakin Hämeenlinnassa (jossa lounasta emännöi Minna Takala), Jyväskylässä (emäntänä minä) ja Tampereella (isäntänä Juha Jalonen) kello 11.00-12.00. Jos haluat lounaan myös omalle paikkakunnallesi, kerro minulle, niin autan sinua asian tiedottamisessa.
Chatin kysymykset:
K1. Kuka olet, mistä tulet ja käytätkö Instagramia yksityishenkilönä, työntekijälähettiläänä ja/tai organisaationa? (14.00)
K2. Häsien ympärille saattaa syntyä yhteisöjä. Kuulutko sinä Instassa johonkin #yhteisöön? Kerro! (14.10)
K3. Kerro sisältöstrategiastasi: millaisia teemoja sisällöissä on ja kuinka usein julkaiset(te)? (14.20)
K4. Mitkä syyt saavat sinut seuraamaan jotain yritystä? Kerro suosikkitileistäsi! (14.30)
K5. Onko algoritmimuutos vaikuttanut siihen, miten sinä käytät Instagramia? (14.40)
K6. Käytätkö itse Instagram-mainontaa ja miten suhtaudut mainoksiin? (14.50)

Ohjeet chattiin osallistumiseen:
  • seuraa chattia Twitter-haun kautta 
  • muista laittaa jokaiseen twiittiisi chatin tunnus #cmadfi 
  • aloita twiittisi vastauksen numerolla (V1, V2, ...), jotta chattia on helpompi seurata ja kooste on helpompi tehdä 
  • jos aikataulutat vastauksesi, pidä huoli, että vastauksesi tulevat kysymyksen jälkeen, ei ennen sitä. Eli K2-kysymykseen (14.10) vastataan välillä 14.11-14.19. 
Yksi chatin aihe on siis Instagramin muutos, jonka jälkeen fiidi ei olekaan enää järjestetty ajan vaan salaisen algoritmin mukaan. Minä vielä nikottelen muutoksen kanssa, enkä taida olla asian kanssa yksin.


Miksi minä sitten järjestän kuukaudesta toiseen näitä Twitter-chatteja? No ne ovat minulle (kuten monelle muullekin yhteisömanagerille) hyvä paikka vertaisoppimiseen. Somesta oppimiani asioita jaan sitten muille koulutuksissani tai kolumneissani. Toukokuussa järjestän Jyväskylässä ensimmäisen avoimen koulutuksen Instagramista, joten voi olla, että kyseiseen koulutukseen tulee mukaan jotain, jonka opin teiltä Twitter-chatissa. :)Lue lisää Instagram-koulutuksesta tai ilmoittaudu siihen heti. Koulutukseen sopii tulla myös pidemmän matkan päästä, sillä paikka, Teeleidi, on kävelymatkan päässä Jyväskylän Matkakeskuksesta.

No comments:

Post a Comment

Kiva kun kommentoit! Voit kommentoida myös anonyymisti, mutta spammikommentit poistetaan heti kun ehditään.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...